Tema / Korte romaner med noget på hjertet

Lotte fra redaktionen anbefaler 3 korte bøger, der giver smil på læben og stof til eftertanke.

Jeg er blevet hooked på islandsk litteratur efter at have stiftet bekendtskab med Audur Ava Ólafsdóttirs forfatterskab. Hun har så meget på hjertet og skriver så poetisk om søgende mennesker og om livet, der udfolder sig. Det er livsbekræftende og tankevækkende læsning - hele tiden med en varm og humoristisk undertone. 

Jeg kan varmt anbefale disse tre. 

Den om Lobbi der vil finde sig selv i en klosterhave

Min yndlingsbog er ”Stiklingen” om den unge mand Lobbi, forlader sin far og sin udviklingshæmmede tvillingebror netop efter mors død og rejser sydpå for at genopbygge en klosterhave i en lille landsby. Lobbi vil finde sig selv og udleve sin passion for roser. Han indhentes af fortiden, da hans lille datter og hendes mor opsøger ham. Bogen handler om de nære relationer både mellem to unge mennesker og mellem to generationer, især forholdet mellem Lobbi og hans lille datter skildres indgående.  Det er sådan en fantastisk god lille roman. 

Jeg elsker at læse bøger, men denne roman lyttede jeg til som lydbog. Oplæseren Thomas Guldstad var med sin dejlige, rolige og sprøde stemme med til at give bogen en ekstra dimension.

Den om Jonas der rejser væk for at begå selvmord

”Ar” handler om Jonas, der er dybt ulykkelig efter en skilsmisse. Han forlader Island og sin datter og rejser ud for at begå selvmord. Han finder fodfæstet og meningen med livet igen -  et sted langt væk hjemmefra, hvor der er nogen der har brug for ham. Det lyder måske som dyster læsning, men bogen er utrolig fin og livsbekræftende.

Den om Maria der er blevet forladt af sin mand

I ”Svaner blive bliver ikke skilt” er hovedpersonen Maria lige blevet forladt af sin mand, og er alene med to små børn. Maria kommer sig langsomt over skilsmissen, og kigger tilbage på sin opvækst og sit liv med Folke. Også hun tager på en rejse, genfinder glæden og kaster sig ud i nye eventyr.

Jeg håber, at ovenstående har givet dig lyst til at gå ombord i Audur Ava Ólafsdóttirs forfatterskab. 

/Lotte, Gladsaxe Bibliotekerne