Tema / Krimianbefalinger: Mord på landet

Det geografiske omdrejningspunkt er sjældent uden betydning i en krimi. Det sætter stemningen for opklaringens udfoldelse og ofte også for karakterernes sindsstemning og opførsel. Et storbymord har det med at blive en hårdkogt affære - alkoholiserede efterforskere driver rundt i betændte miljøer og udsættes for oplevelser, der ville traumatisere selv den mest erfarne elitesoldat. Eller hele historien graver sig ned i et deprimerende, meningsløst hul, hvor seriemordere forsøger at undervise verden med blodige lektioner.

 

Hyggelige krimier, der ikke forstyrrer din nattesøvn

Der er heldigvis anderledes yndigt ude på landet. Bevares, det hænder, at folk beslutter sig for at genoplive grusomme, gamle henrettelsesmetoder eller hævne overgreb, der fortaber sig i fortidens tåger, men bliver til bloddryppende nutid. Men der er heldigvis også et hjørne af krimien, der forstår at sætte en mere hyggelig stemning.

 

Jeg er taget på en vandretur på landet og har fundet en række krimier i den mere hyggelige ende af genren, hvor folk måske nok bliver slået ihjel, men man ikke behøver frygte for sin nattesøvn, når man lægger bogen fra sig. 

 

/Janus, Horsens Bibliotek