Tema / Krimimessen 2019 - på Fængslet og på eReolen

Når porten på Fængslet i Horsens bliver åbnet i weekenden d. 6. og 7. april, er det til et par kriminelt spændende dage i krimi-, gys- og spændingsgenrens tegn. Krimimessen bliver i år afholdt for 18. gang og lægger fra land med et stjernespækket program med forfattere fra både Italien, England, Skotland, Tyskland, Sverige, Norge og Island samt selvfølgelig en perlerække af debuterende samt etablerede danske krimiforfattere.

 

Men allerede nu kan du her på eReolen komme i den rette krimimessestemning og varme op ved at lytte til eller læse krimier af de forfattere, du snart kan møde bag tremmer i Horsens.

 

Foretrækker du, at din læserejse har et lettere eksotisk strejf kan du med fordel tage med kriminalkommissær Leone Scarmarcio på arbejde i Roms underverden i italienske Nadia Dalbuonos fremragende sydlandske noir Fordærv.

 

Går turen derimod til de engelsksprogede lande, vil det være oplagt at bevæge dig ind i Inspektør Rebus' univers i skotske Ian Rankins langtidsholdbare krimiserie. Også landsfælderne bag pseudonymet Ambrose Parry er garant for gedigen og gysende god underholdning i den historiske krimi Al kødets gang med afsæt i viktoriatidens Edinburgh.

Længere mod syd på engelsk jord vil det være en forbrydelse ikke at læse de stærkt stemningsmættede spændingsromaner fra f.eks. Sharon Bolton, C. L. Taylor, C. J. Tudor, B. A. Paris eller måske Sarah Vaughan.

 

Er du mere til velskrevet og rendyrket Nordic Noir, vil et besøg hos vores skandinaviske venner være godt givet ud. Camilla Läckberg er i år aktuel med en ny krimiserie, men var for år tilbage med til at starte en massiv krimibølge med Fjällbacka-serien, som varmt kan anbefales. Eventuelt før eller efter du har kastet dig over den prisvindende svenske forfatter Camilla Grebes bøger. Eller tag med Sofie Sarenbrant til "Åbent hus" i "Uge 36", hvor "Tiggeren" "Bag din ryg" jagter "Babysitteren" "I stedet for dig".

 

På Krimimessen sætter vi igen i år fokus på krimiseriernes popularitet på tv. Men hvorfor ikke efterprøve det velkendte statement om at ”bogen er bedre en filmen” på f.eks. Jørn Lier Horsts Wisting-serie eller måske Malin Persson Giolitos prisvindende Størst af alt.

 

Også en tur over grænsen til vores naboer mod syd kan med al sandsynlighed pege dig i retningen af den gode krimistemning. Prøv blot at lade tyske Nele Neuhaus eller Oliver Bottini være din turguide – du er garanteret en uforglemmelig læseoplevelse og måske lidt rod med nattesøvnen.

 

Foretrækker du, at dine krimier er spiret fra dansk jord, vil du være i godt selskab med de garvede og helt store spændingsmestre som f.eks. Jussi Adler-Olsen, Sara Blædel, Michael Katz Krefeld og Jesper Stein. Du vil med sikkerhed også være godt underholdt med Jakob Melanders forrygende politikrimer med Lars Winkler, Julie Hastrups altid velskrevne serie med drabsefterforsker Rebekka Holm, Stefan Ahnhems tankevækkende og barske serie med efterforsker Fabian Risk osv. Der er masser af solide og slidstærke titler at vælge i mellem fra det danske marked.

 

På Krimimessen får vi i år et ”vaskeægte” gerningssted, hvor en tidligere kriminaltekniker i selskab med en efterforsker eller retsmediciner gennemgår arbejdet med at analysere og sikre spor på forbrydelsens epicenter. Så er du mere til hardcore fakta end fiktion, kan du varme op til Krimimessen ved at dykke ned i en række sager fra virkelighedens verden. F.eks. kan tidligere drabschef Jens Møller Jensens beretning om sit virke, blandt andet under Peter Madsens sagen, være et sted at starte. Også bogen ”Drabscheferne” med Kurt Kragh og Ove Dahl giver et stærkt og spændende indblik i kampen mod kriminalitet.

 

Du finder noget for enhver smag både på eReolens hylder og på Krimimessen. Vil du vide, hvem du kan opleve på messen udover de nævnte her, kan du finde en oversigt på Krimimessen.dk, hvor du også kan få praktisk info og købe billetter.

 

Varm op med eReolens mange messeaktuelle titler og mød forfatterne på Fængslet i Horsens til Krimimessen 2019.


God fornøjelse!

 

Thomas Behrmann