Tema / Læs Frank Sebastian Hansens krimi

Frank Sebastian Hansens nyeste krimi "De forsvundne" udkom i 2020. I den forbindelse har vi spurgt ham, hvor han finder sin inspiration, og hvilke bøger han selv er vild med. 

Læs hans anbefalinger her.

Hvordan vil du beskrive din nyeste bog?

Min nye bog hedder ”De forsvundne” og er en krimi, der foregår i den københavnske underverden, hvor banderne slås, og hvor en ondsindet religiøs sekt får foruroligende frit spillerum. Det er samtidig første bind i en planlagt serie.

Hvad har inspireret dig? 

Jo Nesbøs og Jens Lapidus’ krimier er en stor inspiration for mig. Derudover er filosofiske spørgsmål også med til at præge mine bøger: At træffe sine personlige valg og bagefter stå på mål for dem. Religiøs dogmatik er jeg også meget optaget af i mine bøger. Det skræmmer mig virkelig, når mennesker blindt følger religiøse tankesæt og holder op med at stille spørgsmål til tilværelsen, blot fordi deres religion hævder at sidde inde med alle svarene.

Hvilke bøger vil du anbefale, at vi læser – og hvorfor?

Jeg vil anbefale "Tavshed i oktober" af Jens Christian Grøndahl. Ingen andre nulevende danske forfattere kan i prosaform skrive så præcist om kærlighedens betydning og melankolske efterdønninger. Tavshed i oktober er efter min mening den bedste bog i et stort forfatterskab.

 

Alle bøgerne i "Min kamp" af Karl Ove Knausgård kan også anbefales. Er man som jeg opvokset i 1970'erne og 80'erne, så er Knausgårds autofiktive romaner et skarpt spejl at stirre ind i. Portrættet af hans lunefulde far, teenageårernes famlende usikkerhed og voksenlivets slalomløb mellem frihedstrang, pligter og familieliv er fremragende beskrevet.

 

Til sidst vil jeg anbefale "Det grovmaskede net" af Håkan Nesser. Bogen er første bind i Nessers filosofiske krimiserie om kriminalkommisær Van Veeteren og den fiktive by Maardam. En bog, der udstikker kursen for en af krimigenrens mest intelligente serier. Nesser skriver krimier, som var det en undskyldning for at udforske de store filosofiske og almenmenneskelige spørgsmål. Der er ingen andre krimiforfattere, der hverken kan eller tør efterligne ham.