Tema / Læselisten: Henrik Frederiksen anbefaler

Henrik Frederiksen skriver bøger med spænding og spøjse hovedpersoner, der fx er i forlagsbranchen eller er kokainmisbruger. Hvilke bøger står på tapetet for Henrik selv denne sommer?

 

Læs med i Henrik Frederiksens anbefalinger af bøger til din sommer.

På min læseliste: Underkastelse

"Houellebecq har et mod som de færreste forfattere har til at skildre en rå virkelighed. Han gør det - som jeg opfatter som en af forfatterens vigtigste egenskaber - udfordrer normale tænkemåder, smider sig selv ind hvor det brænder på. Selv når det er ubehageligt. Som for eksempel hans barske opgør med Islam, der betyder at han må leve under politibeskyttelse i Frankring. Hans bog, Platform, satte jeg også pris på. Sex, prostitution og islamisk terror… intet er ham helligt. Heldigvis."

En bog jeg har læst for nyligt: Opland

"Et råt og velskrevet familiedrama om en dreng, der vender tilbage til sit barndomshjem i Jylland. Den handler om, hvad fornedrelse og afstumpethed gør ved et menneske. Fantastisk bog, som jeg nød at læse, fordi den glimrer ved sit plot og psykologiske indsigt. Især hvad angår afstanden mellem far og søn og opgøret. "

En bog, der har inspireret mig: The Human Stain

"Jeg har læst flere af Philip Roth’s bøger og altid fundet inspiration. Som Woody Allen engang skrev: “Det handler om at efterligne de store og nogle gange kommer der noget originalt ud af det.” Philip Roth skriver med en knivskarp pen, rammer det væsentlige og har ligesom Houellebecq ingen berøringsangst. Når jeg skriver læser jeg ofte i en smal skare af udvalgte forfattere for at se, hvad de kan - med sproget, med plottet, med den under tiden uforklarlige tone i bogen, der gør litteratur værd at læse. Roth er en af dem."

 

Flere inspirationskilder for ham er: Terningemanden og Disgrace

 

Du kan finde Henrik Frederiksens anbefalinger herunder og et udsnit af hans egne bøger.