Tema / Læselisten: Martin Glaz Serup anbefaler

Martin Glaz Serup er forfatter til en række digt- og børnebøger, men skriver også kritik og litteraturteori. Han skriver om alt fra pennevenner til hverdagen, skilsmisse og læsning. Hvad finder han inspiration i, og hvad læser han i sin sommerferie?

 

Læs Martin Glaz Serups anbefalinger her.

På min læseliste: Tredje, og sidste, roman om Bjørn Hansen

"Jeg elsker Dag Solstad og særligt hans to bøger om Bjørn Hansen – og nu er den tredje og sidste udkommet, dén skal jeg læse i min sommerferie. Solstad er mester i at beskrive underligt passive og ikke mindst, på samme tid, sygt opfindsomme protagonister, der også forbliver gåder for sig selv."

En bog jeg har læst for nyligt: Gennem natten og vinden

"Maja Lucas har igennem sine sidste tre bøger fokuseret på komplicerede og måske også besværlige moderskikkelser – hovedpersonen (og moren) i Gennem natten og vinden er et smerteligt bekendtskab; det er en af grundene til, at man bør opsøge det!"

En bog, der har inspireret mig: Parallelle historier

"Simpelthen et hovedværk, ikke bare i Nádas forfatterskab, men vel i litteraturen as such. Stor, centraleuropæisk roman, så ambitiøs og mesterligt udført, at man bliver mindet om, hvordan romanen kan være en selvstændig form for omverdensfortolkning, en slags filosofi, en undersøgelse af verden der ikke kan finde sted i nogen andre former."

 

Find Martin Glaz Serups boganbefalinger her og nogle af hans egne bøger.