Tema / Læselisten: Morten Leth Jacobsen anbefaler

Morten Leth Jacobsens romaner er fortællinger om skæbner og menneskelige relationer. Hans tone er ofte satirisk og mange af hans bøger er tilsat magisk realisme. Hvilke spændende bøger er på Mortens læseliste til sommer?

 

Morten Leth Jacobsen anbefaler her gode bøger til din sommer.

På min læseliste: Teorien om alt og The Nickel Boys

"Jeg glæder mig til at læse Holger Bech Nielsen og Jonas Kulds bog Teorien om alt og også til Colson Whiteheads The Nickel Boys, som jeg begge har reservationer på i eReolen. Jeg er nødt til at læse Whiteheads nye bog - den er allerede udråbt til et mesterværk, og jeg kender ikke forfatteren i øvrigt. Det har pirret min nysgerrighed, og som forfatter er jeg altid oppe at køre, når der er udsigt til at kaste mig over et nyt forfatterskab." 

En bog jeg har læst for nyligt: Svenskekrigene 1657-60: Danmark på kanten af udslettelse

"Jeg har lige - både for sjov og som research - læst en trillebørfuld af bøger om dansk historie fra 1600 til 1800, og det er afsindigt spændende. Jeg tror, jeg må have snorksovet i historie i folkeskolen, for det er først nu, jeg for alvor ser dramaet i vores egen historie. Særligt vil jeg fremhæve Lars Christensens bog om Karl Gustav-Krigene: Svenskekrigene 1657-60: Danmark på kanten af udslettelse. Den er lige så hårrejsende som en hvilken som helst krimi - og oprørende at læse, om hvordan Danmark var millimeter fra at forsvinde fra atlasset som selvstændig nation."

En serie, der har inspireret mig: Thomas Cromwell-trilogien

"Jeg har længe arbejdet med at skrive historisk fiktion i mine romaner om verdens ældste mand, Drakenberg, så jeg har ladet mig inspirere af mange af de helt store historiske romanforfattere derude. Det, der har betydet mest for mig, er Hilary Mantels trilogi om Thomas Cromwell, som på engelsk hedder Wolf Hall, Bring Up The Bodies og The Mirror And The Light. De findes på både dansk og engelsk i eReolen og er verdenslitteratur på den helt store klinge - alene det, at de to første bøger begge er hædret med Man Booker Prize er tegn på suveræn kvalitet. De er både spændende og fuldstændig overlegent velskrevne. Dem anbefaler jeg på det varmeste."

 

Find Morten Leth Jacobsens anbefalinger samt nogle af hans egne bøger herunder.