Tema / 7 lette lydbøger til en travl tid

I april sætter eReolen fokus på læseglæde med artikler, der handler om alt det, vi elsker ved bøgernes verden. Her kan du læse bibliotekar ved Viborg Bibliotekerne Mies anbefalinger til hyggelige lydbøger. 

 

Det meste af mit læsende liv har jeg elsket at sidde med næsen begravet i en tyk bog i mange timer i streg. Og selvom det stadig lyder virkelig dejligt, har jeg simpelthen ikke hverken tid eller overskud til det længere. Med en aktiv lille søn og et tidsslugende arbejde er min "Mie-tid" begrænset. Selv hvis jeg havde den indre ro til at fordybe mig i en tyk bog med et stort persongalleri og et kompliceret plot, ville jeg nok prioritere anderledes. For der er så meget andet, jeg gerne vil nå i min sparsomme tid til mig selv.

Lydbøger giver læsetid

Det er sikkert et dilemma, mange kender, og for mig har løsningen uden tvivl været lydbøger. Og ikke hvilken som helst type lydbog - gerne en letlæst, hyggelig og morsom roman med en god oplæser, hvor det ikke gør så meget, at den bliver afbrudt og lyttet i små bidder. Med letlæst mener jeg på ingen måde kun kioskbaskere - for mig er det også velskrevne fortællinger med en enkel handling og et mindre persongalleri. For eksempel er Hvor der er fugle af Maren Uthaug bestemt ingen kioskbasker, men den er super velskrevet, fuld af humor og fortælleglæde, og den var en stor fornøjelse at lytte til. Det samme var Bridgerton-bøgerne, bare af helt andre årsager.

 

Lydbøgerne har virkelig fået mig i gang med at læse igen. Normalt er jeg ikke typen, der har gang i flere bøger på en gang, men fordi lydbøgerne er i den lettere genre, har jeg ingen problemer med at læse to ad gangen.

 

Herunder har jeg listet nogle af de bøger, jeg har hygget mig allermest med; mens jeg lagde puslespil, mens jeg hæklede, mens jeg gik tur, mens jeg lavede mad, mens jeg stirrede tomt ud i luften.. Prøv det - det kan anbefales!

 

Rigtig god fornøjelse

- Mie