Tema / Lidt godt at grine af

Nu nærmer det nye år sig med hastige skridt, og vi kan efterhånden vinke farvel til endnu en (forhåbentlig veloverstået) julemåned. Personligt har jeg haft en pragtfuld jul, der har indeholdt alt det rigtige for mig – familie, traditioner, hygge, god mad, duftende gran og en masse gode grin. Jeg håber, at din jul har været lige så god og har indeholdt alt det rigtige for dig.

Men uanset hvor god – eller dårlig – en jul har været, efterfølges den som regel af et større oprydnings- og rengøringsarbejde. Hjemme hos mig skal min ganske anseelige mængde julepynt ryddes væk, juletræet skal (desværre) ekspederes, og derefter trænger det hele sådan helt generelt til en god omgang vinterrengøring, så vi er klar til det nye år.

Sådan forestiller jeg mig, at det er hos mange andre også, og tilføjer vi dernæst de mange julefrokoster og nytårsfester, der også falder i disse dage, ja så er der pludselig endnu mere oprydning og rengøring, der følger med. Og hvor vil jeg så hen med denne lettere ubehagelige opremsning her midt i den endnu døsige julestemning? Jo – lydbøger! Nærmere bestemt de mere sjove af slagsen. For der er ikke noget, der kan lette oprydning, rengøring, forberedelsen af en stor middag eller måske køreturen mod nytårsfesten i den anden ende af landet, som en god bog, der er så morsom, at man ikke kan lade være med at grine højlydt undervejs – og det uanset hvad man befinder sig midt i.

Selv har jeg op til flere gange måtte smile lidt flovt til forbipasserende, der gloede intenst på mig, fordi jeg midt i mine juleindkøb grinede højlydt af ”En mand der hedder Ove”, der er helt fantastisk læst op af Thomas Gulstad. Måske kan du finde en, der kan give dig samme gode oplevelse, så opvask, juletræsplyndring og festforberedelserne alle går som en leg?

God fornøjelse!

/Mie, eReolens redaktion