Tema / Lyd er også læseglæde!

Lydbøger er meget mere end bøger til bagsædet, når I skal på ferie. Netop dette formål er de selvfølgelig geniale til, men hvorfor ikke også lade børnene lytte til lydbøger i hverdagen? Efter en lang dag i institutionen, kan lydbøger bruges til at få ro på kroppen og i hovedet. En lydbog kan også åbne en ny verden for børnene med de samme spændende læseoplevelser, som ældre børn kan få, og de kan udvidde deres ordforråd, mens de lytter. Og så ved man jo efterhånden, at man med den sansemotoriske hukommelse har rigtig godt af at lave noget aktivt med kroppen, imens man lytter og lærer.

 

Selvom jeg altid har læst meget, så elskede jeg som barn næsten ligeså højt at ligge på gulvet og forsvinde ind i en lydbog, kun forstyrret af at båndet skulle vendes. Eller også sad jeg og tegnede, mens jeg gnavede mig gennem hele bibliotekets samling af lydbånd. Selvom det med at vende kassettebånd er ret retro, savner jeg det nu ikke, for jeg elsker, at man nu digitalt kan høre en hel historie uden forstyrrelser. Jeg er også glad for, at jeg som voksen kan lytte og gøre ting samtidig, for det gør oprydning, tøjvask og mange praktiske gøremål sjovere, når jeg har en god historie i ørerne.

 

Så jeg vil gerne slå et slag for lydbogen og den fantastiske fortælling, der bliver levende i ørerne. Her har jeg fundet bøger, der for nogles vedkommende er skrevet til lidt ældre børn, men som lydbøger også er gode til børn i børnehavealderen.

 

/Rikke - Gladsaxe Bibliotekerne