Tema / Månedens tema: Kroppen

I februar måned deltager eReolen i temasamarbejdet VIDEN SKABER OS - KROPPEN i samarbejde med DR og en lang række af landets biblioteker.

”Viden skaber os”-temaet løber over hele 2018, og i foråret er det altså kroppen, der kommer under behandling. Bibliotekernes temasamarbejde er koordineret af Aalborg Bibliotekerne og er støttet af Slots – og Kulturstyrelsen. 

 

Kroppen er et oplagt udforskningsområde, selvom de fleste af os tager den for givet. For forskning har afdækket den mest utrolige viden om kroppen. Vidste du fx at ...

  • Hjernen er det organ i kroppen, der skal bruge mest energi.
  • Vores ydre hud er fuldstændig fornyet efter 2-4 uger.
  • Skelettet er først færdigudviklet, når du er omkring 20 år.
  • Hele tarmen er ca. otte meter lang.
  • Hos voksne mennesker vejer tarmbakterierne ca. 2 kilo til sammen.

Ikke kun i videnskaben, men også i kunsten er kroppen et populært emne. I løbet af måneden vil vi på eReolen sætte fokus på kroppen fra forskellige vinkler og gennem anbefalinger af både faglitteratur og skønlitteratur. I listen herunder kan du finde en række gode lydbøger, som tager dig med helt tæt på menneskekroppen. Du kan fx få ny viden om hjernen og hjertet, få et indblik i, hvad der styrer kvinders lyst, blive guidet til en afspændt krop uden stress - og så kan du oven i købet få tarme med charme!

Følg med her på eReolen de næste fire uger og bliv klogere på kroppen.