Tema / Magtfulde bøger

Bøger kan være utrolig magtfulde. De har en evne til at suge os ind, tage os med på eventyr og få indflydelse på vores tænkemåder. Vi kan også lære meget af bøger, de kan bevæge os, give os nyt perspektiv på livet, og de hjælper med at forme os som mennesker.

 

De mest magtfulde bøger, som i tidens løb er udgivet, har ændret menneskets liv og levemåde. Her får I mine favoritter blandt disse magtfulde bøger.

 

”Dræb ikke en sangfugl” af Harper Lee fra 1960 handler om racisme og voldtægt i USA’s sydstater. Fortællingen har haft stor indflydelse på den amerikanske tilgang til vold, og romanen bruges stadig i skoleundervisning i USA i dag.

 

”Stolthed og Fordom” skrevet af Jane Austen er udgivet i 1813 og beskriver de fem Bennet-søstres liv, sejre og fiaskoer i deres søgen efter kærlighed. Det er en satirisk kærlighedsroman, som har været inspiration til utrolig mange fremtidige kærlighedshistorier bl.a. ”Bridget Jones’ dagbog”.

 

Margaret Atwoods roman ”Tjenerindens fortælling” fra 1985 handler om en dystopisk fremtid i en fiktiv kristen-fundamentalistisk verden. Forurening har skabt fertilitetsproblemer i befolkningen, og de rigeste familier holder fertile kvinder fanget for at bruge dem som avlsdyr. Romanens tema er stadig meget aktuelt i dag.

 

I listen herunder finder du endnu flere bøger, som har været med til at ændre menneskets verdenssyn.

 

Rigtig god læselyst – jeg håber, du finder en bog, som gør indtryk på dig.