Tema / Maj Bjerre - om gaven i kritik

Maj Bjerre er bogaktuel med "Feed back - så du bliver hørt" om tillid, relationer og udfordringen med at give hinanden feedback, også når vi ikke møder hinanden til hverdag. Hvad finder Maj Bjerre inspiration i, og hvad læser hun selv?

 

Læs Maj Bjerres anbefalinger her.

 

Hvordan vil du beskrive dine bøger?

Mine bøger er let læselige fagbøger. Fagbøger kan ofte blive for teoretiske, og jeg forsøger at gøre teorien let at forstå ved at bruge eksempler, som kan relateres til hverdagen. Jeg vil gerne have, at mine bøger er i øjenhøjde med læserne, og jeg forsøger at skrive uformelt og ligetil. Jeg er en ”gør-det-selv”-type og kan derfor godt lide at give konkrete tips og værktøjer med på vejen, som man kan bruge med det samme. 

Hvad har inspireret dig?

Jeg bliver inspireret af mange ting, men særligt i den sidste bog er jeg blevet meget inspireret af de mange samtaler, jeg har haft med mennesker på mine foredrag. Deres spørgsmål og frustrationer giver mig anledning til at reflektere, og så sker der noget.

 

Hvilke bøger vil du anbefale, at vi læser – og hvorfor?

Jeg elsker fagbøger, der er spændende at læse og lette at forstå. En af personlige favoritter er ”Start with WHY” af Simon Sinek, som har haft en afgørende betydning for at finde mit indre drive og fokus. Kan du læse den på engelsk, så vil jeg anbefale det. Og til sidst vil jeg anbefale f.eks. ”Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag” af Morten Münster.