Tema / Mens du venter på Krimimessen

Der bliver læst og lyttet til krimier som aldrig før. Vi har bedt cand. mag. Thomas Behrmann fra Krimimessen i Horsens om at anbefale en række titler af forfattere, du kan møde på messen i år.

 

Forårets komme er for de fleste synonym med fuglekvidr, grønne spirer i jorden og solens spæde varmende favntag. Men årstiden byder på mere end lyse tider og en ny begyndelse. For mange er denne tid på året nemlig også lig med lig, mørke, blodstænk og brutale mord – i fiktionens verden vel at mærke. For i midten af marts står det traditionen tro i kriminallitteraturens tegn, når Krimimessen åbner dørene for 17. gang i weekenden d. 17. og 18. marts på Fængslet i Horsens.

 

Krimigenren er i konstant fremdrift og udvikling og er spændende at følge, da den anno 2018 stritter i mange retninger. Den klassiske detektivdrevne ”whodunit” krimier stadig til stede sideløbende med hårdkogte politikrimier, politiske thrillers og isnende uhyggelige spændingsromaner med stærke elementer fra skræk- og horrorgenren.

Jeg har samlet en række krimier og spændingsromaner, som du med fordel kan kaste dig over, mens du venter på Krimimessen.

 

Vil du gerne med ud til mordscenerne og komme helt ned i materien af kriminalpolitiets opklaringsarbejde, er Lars Kjædegaards serie med Thor Belling og Anita Hvid et bud på solid og spændende underholdning. Også Inger Gammelgaard Madsens krimiserie med italienskfødte Roland Benito skal nævnes her. Serien forgår i Århusområdet, hvor vi i f.eks. den intense ”Dukkebarnet” bliver en del af en sag om et mord på en 10-årig pige. Læs desuden også ”To små piger”, ”Den sindssyge polak” eller andre titler i Lotte og Søren Hammers spændende krimiserie eller Katrine Engbergs velskrevne ”Krokodillevogteren”.

 

Skal kriminalbetjenten skiftes ud med en journalist, er Lone Theils' serie med Nora Sand fremragende læsning. Både ”Pigerne på Englandsbåden” og ”Den blå digters kone” kan varmt anbefales. Forfatteren er aktuel med et tredje bind i serien med titlen ”Heksedrengen” som hun vil tale om på Krimimessen.

 

Foretrækker du din krimi med tempoet i top er Chris Carters bøger et absolut ”must read”. Sammen med kriminalassistent Hunter kommer vi med på en stærkt underholdende og hæsblæsende jagt på både ”Krucifiksmorderen” og ”Dødens kunster”. Også britiske Matthew Arlidges serie med de umiddelbart hyggelige, men i denne sammenhæng temmelig uhyggelige titler ”Okker gokker” og ”Bro Bro Brille” kan bestemt anbefales.

 

Og bliver vi i den uhyggelige afdeling er svenske Mats Strandbergs ”Hjemmet” og ”Færgen” gode bud på neglebidende gysere. Førstnævnte foregår på et plejehjem og sidstnævnte på en færge – begge steder, hvorfra det er svært at flygte fra den ondskab, der huserer i bøgerne. Er de rendyrkede gysere lige dig, vil brødrene Garmarks vellykkede ”Rakelsminde” også kunne anbefales samt Patrik Leis ”Castra Damnatorum” og Michael Kamps ”Klovn” om henholdsvis zombieepidemi og klovnefobi.

 

God læselyst.

 

Du kan møde samtlige af de nævnte forfattere på Krimimessen i år - samt mange, mange flere. Se programmet på Krimimessen.dk.