Tema / Mie anbefaler

Hver dag i december åbner vi en låge i eReolens julekalender, og bag hver låge finder du en boganbefaling til de lange vinteraftener fra eReolens redaktion. I dag, den 15. december, er det mig, Mie, der står for anbefalingen. 

 

En lykkelig Slutning af Maren Uthaug

Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente mig af En lykkelig Slutning, for nogen elsker den - og nogen kan simpelthen ikke komme igennem den. Jeg elskede den fra første side! Jeg startede med at høre den som lydbog i bilen, men gik hurtigt over til ebogen, for jeg kunne slet ikke slippe den igen. Den er uforudsigelig, makaber, på sine steder magisk og ikke mindst fuld af den skarpe, sorte humor, der er så kendetegnende for Maren Uthaug. Jeg elsker hendes enkle, men åh så rammende striber, og En lykkelig Slutning bærer præg af samme blik for de skæve detaljer i livet.

 

Bedemændenes tour de force

Vores indledende fortæller Nicolas er syvende generation af bedemænd, der indtil Nicolas selv alle har heddet Christian Christiansen. Det er en slægt, der kommer langt omkring; både historisk, geografisk og i spektret af mentale lidelser. De har dog det tilfælles, at de alle lever for at hjælpe folk i forbindelse med døden, både de efterladte og de afdøde.

Hver Christian (og så sandelig også den nekrofile Nicolas) har hver deres særlige kendetegn, og hver især kæmper de en kamp med de udfordringer, livet nu giver. Jeg vil ikke afsløre mere her - En lykkelig Slutning skal nydes uforberedt og uden forbehold.

 

Rigtig god fornøjelse!

/Mie, Viborg Bibliotekerne