Tema / Mød folket i Nomerskoven

Hvis I trænger til en dag indendørs, kan I boltre jer i fantasyuniverset med skovfolket Nomerne. I de populære bøger kan I læse og lytte til historier om de modige og særlige væsner, som tager på eventyr og udforsker sig selv og verden, og I kan selv lave alt fra perleplader, madioskrifter, farvelægning og masker, så I selv kan lege nomere udendørs.

Nomernes verden

Nomerne er et lille folk, der bor i Nomerskoven. Nomerne har forskellige farvede masker på, der fortæller hvilken slags nom, de er. Prinsesse Zika er Nomerbyens vise overhoved, der kender til den omgivende verdens farer og har en særlig evne til at lede hver enkelt nom på rette vej.

Et gennemgående tema i mange af fortællingerne om nomerne er nemlig at finde sin plads i verden. Således følger læseren nomen ud på en rejse, der ikke kun handler om at skabe orden for byen, men også om at blive den, man er udset til at være. At få en identitet bag masken.

Anbefalet alder

Serien er anbefalet fra de 3-4-årige, mens serien om "Viljetyven" er fra 5 år.

Find nomeropskrifter, perplademønstre, tegninger til farvlægning og et sjovt terningespil med nomermasker her.

Opskrifter Perleplade  Farvelægning Maske-grafik

Find flere opgaver fra Nomer-universet på forfatter og illustrator Jan Kjærs hjemmeside her: http://www.jankjaer.dk/gratis-downloads/