Tema / Når månen er magisk

Der er noget mystisk ved månen - især når den er fuld. Måske skyldes det dens magiske, sølvfarvede skær, eller måske er det fordi, den huserer om natten, mens vi andre sover, og verden er sat på pause.

Det er ikke så mærkeligt endda, at mennesket i tusindvis af år har skabt myter og kulter med månen i centrum som en magisk kraft, der kan vende op og ned på verdensordenen eller forvandle mennesker til uhyrer.

 

Vampyrromancer og fuldmånemagi

De fleste af os kender til de klassiske fortællinger om varulven, der transformerer sig ved fuldmåne, og historierne om vampyrer, der ikke tåler solens lys og ændrer fremtoning i månens skær.

Vi har gravet en række hårrejsende fantasybøger frem, hvor månen på den ene eller anden måde spiller en rolle. Der er både noget til dig, der er en hund for en god vampyrromance, og til dig, der gerne vil forsvinde ind i en verden beboet af troldmænd, hekse og mystik. 

 

Ældgamle tidsmysterier

I Alyson Noëls Blue Moon, kan du fx læse om Ever, der rejser til den mystiske dimension, Summerland, for at redde sin elskede Damen og i samme omgang finder frem til en ældgammel tekst, der afslører, hvordan tidens mekanismer virker. I et sandt drama må hun vælge mellem at skrue tiden tilbage og redde sin familie eller at blive i nutiden og redde Damen.

 

Troldmænd og mordmysterier

Du kan også kaste dig over Moon over SOHO, hvor politibetjent og troldmandslærling, Peter Grant, efterforsker et mord på en jazztrommeslager, der er død under en koncert. Tonerne fra jazzmusikken strømmer stadig fra den døde krop, og Grant opdager hurtigt, at der er noget overnaturligt på færde. 

 

Magiske heste og hjertevarme

The Secret Horses of Briar Bill kan du læse om hospitalet, hvor der vir bevingede heste i spejlene. Den dag opdager hovedpersonen Emmaline en hvid hest ved navn Foxfire, der har haft held til at bryde ud af et af spejlene. Det skal vise sig, at hesten skjuler sig for et ondt væsen - en såkaldt Black Horse, der bruger farveløst månelys, når han jager. Bogen er en fin fortælling om venskab, magi og hjertevarme, der egentlig er skrevet til børn, men som også gør sig ganske godt som voksenlæsning. 

 

Kærlighed og forbandelser

Beautiful creatures - stormvind  sker der også mystiske ting og sager. Teenageren Ethan Wate begynder at have mærkelige drømme om en pige, han aldrig har mødt - indtil den smukke Lena Duchannes en dag starter på hans skole.  Lena viser sig at have magiske kræfter, men der hviler også en mørk forbandelse over hende, som vil blive afgjort, når hun fylder 16 år. Inden da må Ethan forsøge at finde en måde at redde Lena på og opklare mysteriet om, hvordan han er forbundet til Lena.