Tema / Når magien rammer vores verden - åben fantasy

Fantasy er en vidtfavnende genre, der indeholder et bredt udvalg af ganske forskellige fortællinger. Der er altid et magisk element, men genren kan indeholde alt fra både åbne og lukkede verdener til fremmede væsener, artifakter eller andet, der ikke hører til i vores verden. Der kan også være evner eller fænomener, der ikke umiddelbart kan forklares med logik.

Fantasy kan foregå i fortiden, nutiden eller fremtiden, i parallelle universer, i fjerne solsystemer - eller på den lokale skole. Genren er bred og reglerne få.

 

Derfor deler man også fantasy op i undergenre. Der er en del, men en af mine personlige favoritter er den åbne fantasy, også kaldet low fantasy - her foregår handlingen i en såkaldt åben verden, der på en eller anden måde har forbindelse til vores egen. Det betyder, at magien gemmer sig lige rundt om hjørnet i vores almindelige dagligdag; enten i en parallel verden, en underverden eller simpelthen bare til stede mellem os, men skjult for de uindviede.

 

Jeg er ikke alene i min forkærlighed for den åbne fantasy - det er en meget populær genre, hvor vi blandt andet finder Harry Potter som et verdenskendt og elsket eksempel. Vi elsker at drømme om, at vores verden i virkeligheden er fuld af magi, som vi kan møde bag næste hushjørne, hvis bare vi er heldige!

 

Herunder har jeg samlet forskellige eksempler på den åbne fantasy - mange af bøgerne er længere serier, så der er nok at gå i gang med.

 

Rigtig god fornøjelse!