Tema / Nicolas Bro - sjov, tør og varm

Nicolas Bro er en af landets dygtigste skuespillere, der mestrer alt fra rollen som superskurk i børnefilmene om Antboy til de store tunge roller på de skrå brædder i stykker som Macbeth og Faust. 

 

Men vidste du, at du også kan nyde hans karakteristiske stemme, når han læser lydbøger op? Nicolas Bro er nemlig stemmen bag flere gode lydbøger, blandt andet de populære bøger om drengen Vitello. Her på eReolen kan du lytte til de mange sjove historier om Vitello, der både laver masser af ulykker, når han ridser en bil, napper en kat eller går med kniv, men også tit kommer på glat is, når han fx skal have en papfar eller får en klam kæreste. Jeg synes, Nicolas Bros tørre stemme, som alligevel er fyldt med varme og humor, passer perfekt til Kim Fupz Aakesons skæve universer! 

 

Vil du høre flere gakkede historier med Nicolas Bro, har han også indlæst Ole Lund Kirkegaards lille fortælling om "Anton og Arnold - to frække drenge", der ligesom andre af Kirkegaards mere kendte fortællinger tager lytteren med ind i et skønt univers af frække unger og håbløse voksne. 

 

For de lidt større børn fra ca. 10 år, vil jeg også varmt anbefale historien om "Jeg er William", hvor Bros indlæsning spiller fabelagtigt sammen med Aakesons tragikomiske univers - prøv bare at lytte til åbningslinjerne, hvor Nicolas Bro fortæller: "Jeg er William. Min mor er en koldbøtte. Min far døde sidste sommer. Jeg bor hos min morbror Nils, og han er normal." Det er en fantastisk fin historie, som indlæsningen i den grad underbygger.

 

Find alle lydbøger indlæst af Nicolas Bro her.

 

God fornøjelse!