Tema / Nørderier

At være en nørd var et negativt begreb, da jeg var barn - blev der drillet, var nørd et af de foretrukne ord.

 

Efterhånden er der sket noget, og selvom ordet nørd stadig kan have negative associationer, så er der kommet et positivt spin på ordet i dag. Mange ser sig selv som "lidt af en nørd", og det at være nørdet inden for et bestemt område er blevet noget at stræbe efter. Selv moden har i flere år hyldet det forældede og karikerede billede af den indelukkede nørd - store briller, seler, stumpebukser og masser af strik.

I dag vil vi gerne være særligt kloge på et specifikt og gerne lettere obskurt emne, og der er ikke længere den samme skam i fx at spille computerspil - tværtimod har vi nu professionelle gaming-hold, der vinder både priser og berømmelse.

 

Jeg erindrer et møde med en repræsentant fra min a-kasse, da jeg kom frisk fra studiet og ud i den frygtede ledighed. Vi talte lidt frem og tilbage om mine kompetencer, og jeg husker lige så tydeligt, at hun pludselig udbrød: "Jamen, du er jo en vaskeægte nørd! Dem er der stor efterspørgsel på!" Jeg kan også huske, at jeg selv sad temmelig målløs tilbage, for den havde jeg trods alt ikke hørt før, og det er jo ikke lige det, man normalt forbinder med jobsøgning og kompetence-CV.

 

Hvor man førhen "syslede" med forskellige ting, bruger vi nu ordet "nørde", og der er ingen grænser for, hvilke ting, du kan nørde med - så længe du går op i det med liv og sjæl og med tiden bliver klogere på emnet end gennemsnittet. Jeg har her samlet et lille udvalg af alle de ting, du kan nørde med her på eReolen - emnerne er mange, og det er bare at gå på opdagelse.

 

Rigtig god fornøjelse!