Noget der ligner Uortodoks

Tema / Noget, der ligner Uortodoks

Du har sikkert hørt om Uortodoks - den yderst populære autobiografi af Deborah Feldman. Her fortæller forfatteren om sin vej ud af den jødiske fundamentalisme, som hun er vokset op i i Williamsburg, New York. Bogen er med stor succes blevet adapteret til en mini-serie på Netflix, og det er måske her, du er stødt på titlen første gang.

 

Læs om et liv

Beretninger som Deborah Feldmans er ofte hjerteskærende medrivende, for det at flygte fra sin religion, sin familie, sit land eller sin fortid er en skræmmende og permanent beslutning, som det kan være svært at sætte sig ind i. 

Jeg er stor fan af autobiografier som denne. I dette format læser man nemlig ofte to fortællinger: Den om forfatterens liv, og den om forfatterens fortolkning af sit liv. Begge fortællinger er for mig nødvendige, for at få en god forståelse for de begivenheder som beskrives.

 

Noget, der ligner ...

Har du læst eller set Uortodoks, og har du mod på mere, så har jeg nedenfor sammenfattet et udvalg af autobiografier skrevet af unikke og stærke kvinder, som på hver deres måde har gennemlevet store, altomvæltende overgange i deres liv. 

Langt de fleste titler nedenfor er på engelsk og kan lånes på ereolenglobal.dk eller i appen Libby. Begge steder kan du logge ind med til bibliotekslogin, helt ligesom på eReolen. 

 

God læselyst!

 

/ Anja, eReolens redaktion