Tema / Nordisk mytologi på engelsk

Den nordiske mytologi er fyldt med is og ild, lange vintre, kampe og intriger. Vikingernes temperamentsfulde asaguder, legenderne og det fascinerende univers har inspireret forfattere som Neil Gaiman. Han er en fantastisk historiefortæller, og hans magiske verdener har mange fans verden over. 
 

Myternes vilde og dragende univers
Med udgangspunkt i den gamle islandske Edda, der blev nedfældet for over 900 år siden, genfortæller den britiskfødte forfatter Neil Gaiman i Norse Mythology de kendte historier om gamle nordiske guder. I indledningen skriver Gaiman, at han blev fascineret af den nordiske mytologi på grund af Ragnarok - forestillingen om, at verden slutter, og hvordan alting ender og bliver genfødt. 

Du skal forestille dig en tid for længe siden i de egne, hvor skjaldene sad ved ildstedet og fortalte historierne “i løbet af de lange vinternætter under nordlysets skær, eller ud på de små timer i midsommerens uendelige dagslys med et publikum, der ville vide, hvad Thor ellers bedrev, og hvad regnbuebroen var, og hvordan man skal leve sit liv...” Myterne handlede om menneskets evige overlevelseskamp med naturen, familiekonflikter og sociale spændinger. Temaer, det moderne menneske også kender. 
 

Forfatteren Rick Riordians Magnus Chase and the Gods of Asgard Series tager også udgangspunkt i de klassiske nordiske mytologier, men med et tvist i form af drengen Magnus Chase som hovedperson. Riordans fortællestil er en god blanding af spænding og humor, som kan fange hele familien.  

Du kan låne Norse Mythology på eReolen Global, hvor du også finder andre af Neil Gaimans og Rick Riordians bøger på originalsproget. 

/Lone U., Vejle Bibliotekerne.