Tema / Nostalgisk serielæsning til ørerne

For en del mennesker er juni lig med eksamensperiode.

Også for mig indebar denne måned i mange år lange, varme dage foran en computer eller stabel bøger, som jeg bestemt ikke havde valgt selv. Derfor har juni også altid været overspringshandlingernes måned. Det er ofte her, at jeg har tygget mig igennem den ene bog efter den anden i hver pause, jeg har haft. På den måde føltes bøgerne i den "tvungne" stak lidt lettere at komme igennem. Af samme årsag faldt valget ofte på bøger i den overnaturlige genre - på den måde blev virkelighedsflugten lidt mere effektiv.

 

Det blev efterhånden en tradition at starte en ny, lang serie i eksamensperioden, og den har jeg holdt fast i, selvom det er ved at være længe siden, at jeg sidst har haft læse"ferie". Nu bruger jeg i stedet serierne til at bære mig ind i sommerens rolige tempo - så behøver jeg ikke at bruge kræfter på at lære ny karakterer eller universer at kende, når jeg pløjer mig igennem bøgerne i sommervarmen. Serien er simpelthen den perfekte underholdning til den sommerdovne læser. Endnu bedre er det, hvis bøgerne findes på lydbog, som disse, jeg har fundet her. Så kan selv øjnene hviles - og man kan blive brun på forsiden også...

 

Her er bog nr. 1 fra et par af de serier, der bar mig igennem den sommervarme eksamenslæsning for år tilbage. De minder mig om sol, frys selv-is, hængekøjen og ikke mindst sidevis af håndskrevne noter, der lykkeligt blev ignoreret i et par timer. De er på hver deres måde blevet klassikere for mig, og er du i humør til let og hyggelig sommerlæsning i et lidt andet univers end vores eget, så vil jeg på det varmeste anbefale dem alle. Alternativt kan du sende dem videre til et ungt menneske, der sidder forpint over eksamensforberedelserne og ønsker sig alle andre steder hen end lige dér.

 

God fornøjelse!

/Mie, Viborg Bibliotek