Tema / Ny podcast: Jutlandia - kaldet til slaget

Personlige breve skrevet af den dengang 20-årige Bent Boisen er omdrejningspunkt i den nye podcastserie, Jutlandia - kaldet til slaget. Brevene er sendt fra Korea til Danmark, da Bent Boisen var udsendt med hospitalsskibet Jutlandia.

 

Flere end 100 breve skrevet af kontorist og telefonpasser Bent Boisen er omdrejningspunktet i podcastserien, der markerer 70-året for aktionen under krigen i Korea. Brevene sendte han hjem til familien i Danmark, mens han som 20-årig var udsendt med hospitalsskibet Jutlandia, der blev drevet af personale fra Røde Kors og rederiet ØK, der havde stillet skibet til rådighed.

Skibet skulle behandle FN-soldater, men det danske Røde Kors-skib endte med at forhandle sig frem til også at kunne behandle civile. Bent Boisens breve giver derfor et unikt indblik i en af Danmarks største humanitære aktioner nogensinde.

Brevene dukkede op under en storm


Efter stormen Bodil ramte Danmark i 2013, fandt journalist, sanger og TV-mand Axel Boisen en skotøjsæske fyldt med gamle breve, da han skal rydde op i sin farmor og farfars vandskadede kælder. I æsken fandt han de flere end 100 breve skrevet og sendt af sin onkel, Bent Boisen, imens han var afsted på hospitalsskibet Jutlandias to første togter.

Podcastserien i seks afsnit er produceret af LYDPOL i samarbejde med Axel Boisen og Røde Kors i Danmark.