Tema / Nye begyndelser

Hvis der er noget, man kan være sikker på i januar måned, så er det, at internettet flyder over med nytårsforsætter og store planer for det nye år. Personligt holder jeg mig fra løfter om, at jeg skal dyrke mere motion eller spise sundere i 2022, og vil i stedet kaste mig over en anden gammel klassiker; jeg vil læse flere bøger i det nye år! Og hvilket bedre sted at starte, end med bøger der - ligesom januar lover - rummer muligheden for at starte på en frisk.

 

Nyt år, nye begyndelser

Der findes et utal af gode bøger om mennesker, der beslutter sig for at revurdere deres liv og starte helt forfra. I Erlend Loes Doppler får man et humoristisk bud på dette tema, da hovedpersonen efterlader civilisationen bag sig og flytter alene ud i de norske skove for at finde sig selv. Anderledes alvorlig er den sande historie om Christopher Johnson McCandless, en ung mand fra en god familie, der i 1992 vandrede alene ud i den amerikanske vildmark og forsvandt. Jon Krakauer fortæller McCandless' historie i Into the Wild, som du kan læse eller lytte til på engelsk på eReolen Global.

 

En frisk start på hverdagslivet

I langt de fleste menneskers tilfælde, er det nok, i højere grad, de mere dagligdags eksempler på nye begyndelser, der fylder. I så fald kan du f.eks. lytte til Tine Høegs Nye Rejsende om en ung gymnasielærer, der på vej til sin allerførste arbejdsdag, starter en affære med en fremmed mand, hun møder i toget. Eller Gail Honeymans Eleanor Oliphant har det helt fint, hvor det både rørende og humoristisk beskrives, hvordan et møde med et andet menneske, kan få det til at føles som om, ens liv starter forfra.

 

 

Hvad end du leder efter inspiration eller afskrækkelse, har jeg på listen herunder samlet flere bøger, der alle rummer nye begyndelser i den eller den anden form. Forhåbentlig kan du finde noget at kaste dig over, her på de første dage i det nye år.

 

Rigtig god læselyst - og godt nytår!

/ Anne B, eReolen