Tema / Om mødre og døtre

Nogle kvinder har et fantastisk forhold til deres mor, andre kæmper hele livet med det selvbillede og den identitet, de har fået af deres mor. Der kan være et meget komplekst sammenspil mellem mødre og døtre, som ofte bærer på en masse usagt, og derfor er netop forholdet mellem en mor og hendes datter et emne, der tit dukker op i litteraturen.

 

Det behandles på meget forskellige måder alt efter hvilket udgangspunkt, forfatteren har haft, men for det meste behandles de svære forhold - dem, der kræver noget særligt af de to kvinder. De forhold, der strækker sig ud over de to, og får indflydelse på både deres liv, deres omgangskreds og ikke mindst deres selvforståelse.

Forholdet mellem mor og datter kan på én gang være både problematisk og fuld af kærlighed, spændingsfyldt og stillestående, dramatisk og usagt, skrøbeligt og stærkt.

Jeg har her fundet nogle bøger, der på hver deres måde behandler spændingsfeltet mellem mor og datter - ja, også mere generelt mellem forældre og børn, døtre og sønner, fædre og børn - men mest af alt mellem mødre og døtre.

 

God fornøjelse.