skrig

Tema / At opdrage et menneske

Som nybagt forældre var jeg i tvivl om mangt og meget, men én ting var jeg overbevist om: Når poden blev lidt ældre og opdragelse blev en del af ligningen, så ville jeg følge min mavefornemmelse, og så skulle alt nok gå. Jeg kender jo mit barn, han er helt sin egen, og jeg har ikke brug for en hel stak håndbøger til at lære mig noget som helst! Det skulle vi nok finde ud af hen ad vejen.

 

Når gode råd er dyre

Og bevares, det gør vi da også. Det er jo sandt, at jeg kender ham bedre end alverdens håndbøger. Men der er så mange ting, der er totalt ukendt territorie for mig, og jeg har måtte sande, at jeg indimellem er på endda meget dybt vand. Når jeg står der, med en dreng, der i går nærmest var altædende, men i dag nægter at røre andet end rugbrød (og som i øvrigt har lært at skrige natten over - hvor kom det lige fra!?), ja så søger jeg råd hos andre

 

Jeg startede med at google. Jeg har søgt og søgt og søgt igen, på alt muligt mellem himmel og jord, men man bliver meget hurtig træt (og langt mere forvirret) af hestenettet og slyngebaby.dk. Nej, der måtte professionelle til.

 

Gode bøger om opdragelse

Og de der bøger om opdragelse, som jeg ikke havde så meget til overs for, har været guld værd. De har givet min familie redskaber til at takle de situationer, hvor både vores mavefornemmelse og erfaringsgrundlag kommer til kort. Der er stadig masser af dage, hvor vi gætter os frem og håber på det bedste, og jeg tvivler ærlig talt på, at vi nogensinde kommer til at føle os 100% overbeviste om, at vi gør alt det rigtige (hvem er det?). Men vi famler knap så meget i blinde, som vi gjorde før.

 

Hvis du indimellem har det lige som mig og godt kunne bruge en udstrakt hånd i midt i kaos, så har jeg samlet nogle bøger her. Der er lidt til enhver alder og til forskellige dele af livet. Har du brug for hjælp til mere konkrete udfordringer i livet med børn, fx hjælp til hverdagen med et barn med autisme, så brug søgefeltet - her er rigtig mange bøger målrettet familier med neurodivergente medlemmer.