Tema / Ord i mørket - gys

I samarbejde med DR og bibliotekerne vil vi i november fokusere på nogle af de stemninger, litteraturen kan skabe i og omkring os. Kampagnen hedder Ord i mørket, og i de kommende uger vil vi præsentere jer for litteratur inden for 4 forskellige stemninger: Uhygge, sjov, nysgerrighed og mystik. Her anbefaler Rikke fra eReolens redaktion nogle af sine all time favorits indenfor gys og horror.

 

Det kravler ind under huden - følelsen af, at der står nogen udenfor vinduet og lurer ind. Måske er der en under sengen, der gemmer sig med en kniv og hvad med døren, blev den låst?

Der er ikke noget som litteraturen til at skabe en stemning af uhygge. Jeg har altid elsket gyset og er blevet skræmt fra vid og sans utallige gange. Bøgerne var så spændende, at jeg ikke kunne lade være med at læse dem, men også så uhyggelige, at det ikke var til at holde ud.

Med årerne er angsten og koldsveden over gyset i litteraturen blevet mindre, men Stephen King, ham skal jeg læse, når der kommer noget nyt. Han var og er min absolutte favorit, jeg synes virkelig han har fortjent prædikatet gysets mester. Dyrekirkegården var en af de første, jeg læste og så på film, og den er helt forfærdentlig (god!). Den går virkelig ind og piller ved grundangsten for at miste dem man holder af. Efter den succesfulde filmatiseringen af IT, bliver Dyrekirkegården også genindspillet, og det ser lovende ud.

 

I Danmark er vi godt med på horror- og gyserfronten, og jeg er begejstret for forfattere som Patrick Leis og Michael Kamp. Her på eReolen kan du også høre gyser-serien Frygt, fabrik, fælde af den danske horror-forfatter Steen Langstrup, som i dén grad kan få hårene i nakken til at rejse sig! 

 

Her har jeg fundet mine all time favorit-gysere, og hvis du slet ikke kan få nok af horror og gysergenren, kommer her en samling, hvor du kan finde alverdens gys - selvfølgelig både på ebog, lydbog og på dansk og engelsk.

 

 

/Rikke - Gladsaxe Bibliotekerne