grafik med elpære og krøllet papir

Tema / Oversete perler: 10 bøger til din sommer

På eReolen vil vi gerne give dig lidt mere end det, du ledte efter. Hele sommeren sætter vi derfor fokus på alle de små og store oversete perler, du finder hos os – bliv overrasket, og find din næste store læseoplevelse allerede i dag! I denne uge anbefaler vi 10 fantastiske bøger, som du måske ikke har hørt om, men som helt sikkert er værd at læse i din ferie.

 

Joseph O’Niell – Hunden: En fantastisk morsom og begavet roman, hvor skruplerne tårner sig op for vores antihelt, alt imens han som en skødehund udfører det ene job efter det andet.

 

James McBride – På sporet af James Brown og den amerikanske soul: James Brown er den røde tråd i denne bog, men bogen er mere end en biografi. Forfatteren rejser i Browns fodspor og afdækker, hvordan Browns sjæl og musik var forankret i den jord, han kom fra; en vild, vild historie, som i den grad også siger noget om USA i dag.

 

Belinda Bauer – Knæk: Denne nervepirrende historie blev nomineret til Booker-prisen som den første krimi/thriller nogensinde og vandt samme år The Golden Dagger – den fineste krimipris i Storbritannien. Vanvittigt spændende, hvis du trænger til at få pulsen op!

 

Ha-Joon Chang – Økonomi: Chang diskuterer de mest basale økonomiske spørgsmål med en åben og kritisk tilgang. Det er imponerende, at han er i stand til at gøre stoffet både let forståeligt og ekstremt inddragende. En sindssygt velformidlet fagbog – også til dig, der ikke ved ret meget om økonomi i forvejen.

 

David Mitchell – Skyatlas: Tredje roman fra den britiske kultforfatter, der har en stor international fanskare, men aldrig rigtigt er slået igennem i Danmark. Tag med på en vild, velskrevet rejse fra Hawaii i 1800-tallet, over Belgien i 1930'erne, Californien i 1970'erne, en tur ud i en dystopisk fremtid og tilbage igen.

 

Beth Corby – En sidste vilje: En super underholdende bog om den 25-årige Hannah, der ikke ved, hvad hun vil med sit liv, da hendes rige grandonkel vælger hende som enearving. Chick-lit, når det er bedst!

 

Amanda Svensson – Et system så storslået at det blænder: En vidt forgrenet og maksimalistisk, livlig og labyrintisk roman om videnskab, klima og familiehemmeligheder. Romanen er blevet tildelt både P.O. Enquist-prisen og Svenska Dagbladets Litteraturpris og er både vild og velskrevet sommerferielæsning.

 

Catherine Lacey – Svar: En intelligent, begavet og anbefalelsesværdig roman fra en af amerikansk litteraturs nye stjerner. Romanen undersøger en række svære spørgsmål – kan man måle et menneskes følelsesmæssige ståsted? Kan man skabe det perfekte kærlighedsforhold? Behøver smerte eksistere? – og er samtidig gribende og elegant.

 

Agnes Henningsen – Let gang på jord: Første bind af otte og et hovedværk i dansk erindringslitteratur. Henningsen skriver om det private: ægteskaber, skilsmisser, utroskab, fødsler, børn, elskere og om at være enlig forsøger. Hun færdes i et særligt kunstnerisk miljø med bl.a. Herman Bang, Johannes V. Jensen og Georg Brandes, og hendes livsappetit og ukuelighed er både opløftende og inspirerende i denne småbekymrede og ængstelige tid.

 

Brock Yates – Enzo Ferrari: Om Ferrari, der var det 20. århundredes mest magtfulde mand i motorsporten og skaber af en række racerbiler, og om mennesket Enzo, der havde en kompleks og viljestærk karakter.

 

Vi håber, du finder noget, der er lige dig - rigtig god fornøjelse!