collage med billede af kærestepar

Tema / Oversete perler: 4 fine kærlighedshistorier til strandtasken

På eReolen vil vi gerne give dig lidt mere end det, du ledte efter. Hele sommeren sætter vi derfor fokus på alle de små og store oversete perler, du finder hos os – bliv overrasket, og find din næste store læseoplevelse allerede i dag! I denne uge anbefaler vi fire fabelagtige kærlighedshistorier, som du måske ikke har hørt om, men som uden tvivl vil varme lidt ekstra på kølige sommeraftener.

 

Ana Johs – Kvinden i den hvide kimono: En stor kærlighedshistorie, der strækker sig gennem årtier, fra 1957, hvor vi hører om japanske Naoko, der venter på at gennemføre sit arrangerede ægteskab, mens hendes hjerte tilhører en amerikansk sømand, og til nutiden, hvor Tori Kovac passer sin kræftsyge far, der på sit dødsleje vil fortælle hele sandheden om sit liv. Romanen er inspireret af virkelige hændelser og er en underholdende og rørende fortælling om de store valg, der bliver taget gennem et langt liv.

 

Theodor Fontane – Effi Briest: Effi Briest er Fontanes mest kendte roman og regnes for en af tysk litteraturs betydeligste klassikere. Effi er en livsglad 17-årig, der forloves med moderens tidligere tilbeder, den 38-årige von Innstetten. I kedsomhed indleder hun et forhold til forføreren major Crampas, et forhold, der mange år senere får fatale følger, da Effis impulsivitet og livsglæde støder sammen med de preussiske æresprincipper og samfundets normer. Et mesterværk, der ofte sammenlignes med Gustave Flauberts Madame Bovary og Leo Tolstojs Anna Karenina.

 

Kirsten Hesketh – Et andet os: Emma er mor til tre, lykkeligt gift og har landet drømmejobbet. Men da hendes søn får en autismediagnose, går alting galt. Engelske Kirsten Hesketh har skrevet en hjertevarm og underholdende debutroman om en familie, der gør alt, hvad den kan for at overleve – perfekt kærlighedsroman til sommerens strandture.

 

Christopher Isherwood – Ene mand: Følsom og poetisk klassiker fra 1964 om den homoseksuelle George, der kæmper med sorgen i kølvandet på kæresten Jims død. Handlingen udspiller sig over én almindelig dag i Georges liv, hvor hans indre stemme hele tiden diskuterer muligheden for nogensinde igen at finde noget godt og smukt i verden. En yderst velskrevet roman, som kryber helt ind under huden på læseren med sin gribende historie og smukke sprog.

 

Vi håber, du finder en bog, der er lige dig!

Rigtig god sommer fra eReolens redaktion!