Grafik med kvinde, der lytter til lydbog

Tema / Oversete perler: 4 korte lydbøger til liggestolen

På eReolen vil vi gerne give dig lidt mere end det, du ledte efter. Hele sommeren sætter vi derfor fokus på alle de små og store oversete perler, du finder hos os – bliv overrasket, og find din næste store læseoplevelse allerede i dag! I denne uge anbefaler vi fire fantastiske lydbøger, som du måske ikke har hørt om, men som helt sikkert er værd at lytte til – og så er de tilmed så korte, at du kan nå at høre alle fire i løbet af sommeren!

 

Tjingiz Ajtmatov – Dzjamilja (2 timer): En kirgisisk klassiker fra 1958 – det lyder måske ikke som noget for dig, men denne kærlighedshistorie er en af de smukkeste i verden! Romanen blev oprindeligt opdaget af den franske forfatter Louis Aragon og blev hurtigt udbredt som en af de mest populære romaner fra Sovjetunionen. I dag er den oversat til næsten 100 sprog, og du må ikke snyde dig selv for denne korte, intense lytteoplevelse!

 

Marga Minco – Bitre urter (2 timer): Bitre urter skildrer gennem en piges øjne kort og rammende en jødisk families skæbne under naziregimet i Holland. Minco var den første, der beskrev rædslerne, der overgik jøderne i Holland, og Bitre urter anses i dag som et hovedværk i hollandsk litteratur. Sammenhængen mellem fremmedgørelse og naivitet giver bogen sin usædvanlige udtryksfuldhed og går gennem marv og ben. Stadigvæk.

 

Takashi Hiraide – Kattegæsten (2,5 timer): En New York Times-bestseller og modtager af den prestigiøse Kiyama Shohei litteraturpris – Kattegæsten er et must read for alle, der elsker en poetisk og finurlig fortælling om at se verden med nye øjne og opdage det smukke i det enkle. Tag med på en vidunderlige rejse til Tokyo, hvor et barnløst ægtepar lejer et anneks og en dag får besøg af naboens lille killing Chibi, som får større og større betydning for deres liv.

 

Graham Swift – Helligdag (4 timer): En kort, intens og utrolig velskrevet roman om kærlighed, begær og frihed (eller ønsket om det). Det er 30. marts 1924 i det engelske grevskab Berkshire vest for London. Mors Dag. Hvad skal stuepigen Jane Fairchild få fridagen til at gå med, når hun ikke har nogen mor at besøge? Den overraskende, bevægende og sanselige roman begynder med et stævnemøde, men udvider sig og rummer flere årtier, for da dagen er gået, er der sket skelsættende begivenheder, der kommer til at præge Janes fremtid.

 

Psst - de findes også som ebøger, hvis du hellere vil læse dem.

Vi håber, du finder noget, der er lige dig - rigtig god læselyst!