Tema / På min sommerlæseliste

Min skyldfølelse over, at jeg ikke kan nå at læse alle de bøger, jeg gerne vil, mildnes altid lidt op til sommerperioden. I hvert fald teoretisk. Om sommeren er der endelig tid til at læse gode bøger, men det kan være en god idé at lave en liste med kommende bøger, man gerne vil læse, så man kan man holde sig op på sit eget løfte om få læst noget mere skønlitteratur i den lange sommerperiode. Men selvfølgelig må man gerne bryde det undervejs. Læsning skal jo ikke være en sur pligt.

 

Pinsen er en god anledning til at sætte noget tid af til læsning, så hvorfor ikke gå i gang allerede i dag og prøve læseformen af? Jeg har samlet en "to read-liste" til min sommer, som det hedder på Goodreads. På eReolen kan man bruge huskelisten til samme formål, så man ligesom mig samler til bunke, bygger forventning op til fremtidige læseoplevelser og skaber sig overblik over alt det, man gerne vil læse og lytte til.

 

Min læseliste med bøger, som jeg gerne vil læse hen over sommeren (men som jeg realistisk set selvfølgelig kun når en brøkdel af), er som mange andres læsellister ret blandet. Der er både klassikere og ny-klassikere fra russisk og amerikansk litteraturhistorie såsom Joseph Heller, Kurt Vonnegut og Cormac McCarthy til Aleksandr Solzjenitsyn og Nikolaj Gogol, som jeg har til gode. Og så er der nyere bøger og forfatterskaber, som jeg har hørt godt om som f. eks. Dave Eggers, Edouard Louis og Chimamanda Ngozie Adichie, og derfor er de på listen. En del af bøgerne har en del år på bagen, fordi jeg holder af at læse ældre litteratur.

 

Jeg håber, der er nogle af bøgerne, du kan få lyst til at læse ved at se de korte beskrivelser af dem  - og at du selv får lyst til at lave en læseliste, for er der noget vi har brug for, så er det at vi alle læser mere god litteratur, og at vi deler vores gode læseoplevelser med dem, vi holder af. 

 

God læselyst og god pinse!

/ Rasmus, Husum Bibliotek