Tema / Palatium Books anbefaler: Tag med på rejse

Året er ved at gå på hæld, og det samme er årtiet. Men inden vi skyder nytåret ind, kigger vi tilbage på nogle af alle de læseværdige bøger, som blev udgivet i året og årtiet, der gik. Vi har kværnet os igennem stakkevis af bøger, og det er derfor ikke så underligt, hvis vi en gang imellem mister overblikket over alle de gode bøger, der findes derude. Det er der heldigvis råd for.

Her anbefaler forlaget Palatium Books årets bog fra deres bagkatalog.

 

Vinteren er måske nok lang og mørk, men den er også hyggelig. Overalt lyser byen op med stemningsskabende juleudsmykning, og alle mine naboer dekorerer deres altaner og haver med smukke lyskæder, som lyser livgivende i mørket. Det årlige julemarked på skolen, de traditionelle glögg-eftermiddage med veninderne på byens caféer og Michael Bublé i højttaleren om morgenen varmer alt sammen. Men det vigtigste for mig i vinterens lange mørke er altid læsning. Vintertid er læsetid. Iført store ragsokker sætter jeg mig til rette i min yndlingsstol og rejser ind i bogens verden. Og det er det allerbedste ved bøger. Man kan for en stund rejse, hvorhen man vil, hvornår man vil. 

 

Rejs til sydens sol

Hvis du midt i juleteen og foran den knitrende pejs får lyst til en rejse til sydens sol og varme (ligesom mig), er "Under Mælkevejens stjerner" den helt rigtige bog. Camilla Davidssons bøger om Emma er både en fortælling om Emma, der går Caminoen under Spaniens brændende sol, og en fortælling om hendes rejse ind i sig selv. Sådan er det nemlig med bøger; de er både en rejse ud og en rejse ind.  

I "Under mælkevejens stjerner" trives den unge karrierekvinde Emma i storbyen Stockholm. Hun har et rigt socialt liv med masser af restaurantbesøg og dyre byture. Hun arbejder som marketingsansvarlig på et stort anerkendt bureau og føler i det hele taget, at hun har regnet verden ud.

Men Emma begynder at få stress, og da hun samtidig indleder et forhold til Eric i London, flytter hun over til ham. Men Eric vil hende ikke alligevel, og pludselig står hun alene i en fremmed by uden vennerne og den identitet, jobbet i Stockholm gav hende, og noget inden i hende er ved at briste.

 

Pilgrimsvandring ind i sig selv

Hun beslutter sig for at vandre den ældgamle Camino, som er en pilgrimsvandring på mange hundrede kilometer, som afsluttes i spanske Santiago de Compostela. Den lange og fysisk hårde pilgrimsvandring i det smukke spanske landskab bliver et omdrejningspunkt for Emma. Hun kommer til at opleve nærhed, varme, kærlighed og dybe venskaber med en broget skare fra hele verden. Men mest af alt bliver pilgrimsvandringen en rejse ind i hende selv, hvor hun må tage livtag med sin egen fortid og indre dæmoner for at kunne rejse sig igen. 

"Under mælkevejens stjerner" er en livsbekræftende roman om at finde sin vej i den moderne verden, om tilgivelse og om at lære at elske sig selv. 

 

Hvis du bliver lige så vild med at at følge Emmas rejser - både de udvendige og de indvendige - som jeg blev, så har du nogle gode oplevelser i vente … for der er nemlig flere bøger i serien.  

 

Rie Lund Rosenkilde 

Palatium Books