Grafik med udstyr

Tema / Prepping: Bliv klar til 3 dage

Lige siden Beredskabsstyrelsens anbefaling om, at vi skal kunne klare os 3 dage uden vand og strøm, har det været et stort samtaleemne for mange af os. Det kan for nogle virke skræmmende, at det overhovedet er nødvendigt, men heldigvis er der masser af hjælp at hente i bøgernes verden, lige meget om du gerne vil blive klar til katastrofen eller bare vil blive klogere på prepping.

Med en god guide skal det hele nok gå

Beredskabsstyrelsen har været så venlig at give os en overskuelig liste over de ting, vi skal have klar til de tre dage, men måske er det rart at få en mere dybdegående guide til, hvordan du forbereder dig. På den måde kan du måske få lidt mere ro i maven og slippe eventuelle katastrofetanker. I både Hvis nu af Per Bjerre og Forbered dig bedst på det værste af Susanne Skov Diemer får du overskuelige idéer til, hvordan du forbereder dig både med forsyninger og nødplaner. 

Kan litteraturen så berolige os?

Det er ikke nogen hemmelighed, at litteraturen i lang tid har svømmet i katastrofetanker og "hvad nu hvis". Derfor kan jeg ikke skrive en artikel om prepping uden også at fremhæve nogle af de mange bøger, der netop leger med idéen om, hvordan en verden ser ud, når de værste katastrofer har indtruffet. De er ikke de mest optimistiske, men ofte er de kreative og giver et interessant bud på menneskets reaktion på katastrofer.

 

Vejen af Cormac McCarthy er far og søn på en farefuld rejse, efter en miljøkatastrofe har lagt Amerika ned. Udstyret med en pistol og en indkøbsvogn med dåsemad skal de to forsøge at overleve. Anderledes ser verden ud i Carnivora af Caroline Stadsbjerg. Her er alle dyr døde, så man har udviklet en ny menneskeart, der skal fungerer som kød for resten af befolkningen. Det kan man tænke lidt over, når man er blevet træt af sin dåseleverpostej.

 

God læselyst!

Emilie, Norddjurs Biblioteker