Billede af Karen

Tema / Redaktionens anbefalinger

At læse bøger har altid spillet en stor rolle i mit liv. Det vil være helt utænkeligt for mig ikke altid at have en bog inden for rækkevidde. Derfor er sommeren også mit yndlingstidspunkt på året at være bibliotekar. Jeg elsker at hjælpe de ferieramte lånere, der ikke aner, hvad de skal læse i deres ferie!

Her vil jeg anbefale nogle bøger, som du kan bruge til at blive klogere på andre folks liv og på, hvordan almindelige mennesker kan reagere, når de kommer ud for ualmindelige hændelser.

 

De renes land af Puk Damsgaard

Dette er fortællingen om tre meget forskellige kvinder. Nadia, Alija og Binte har kun det til fælles, at de lever og elsker i et af verdens farligste lande, Pakistan. Kvindernes kærlighedshistorier er lige så forskellige og gribende, som deres levevis. Bogen giver et fantastisk ærligt og interessant indblik i en ellers meget lukket verden.

Kvinden der samlede verden af Eva Tind

Eva Tinds nyeste roman er et interessant stykke historie om en meget overset kvindefigur i dansk forskning. Marie Hammer var en af det 20. århundredes mest betydningsfulde videnskabskvinder. Men herhjemme er hun næsten ukendt i dag. Samtidig med at være en af de førende forskere inden for sit felt var hun også hustru og mor. En kombination, der dengang vagte opsigt, og som krævede mange ofre.

Det sidste gidsel (podcast i 2 dele)

Denne podcast er bygget på bogen af samme navn, der er skrevet af Henrik Thomsen og Ole Sønnichsen. Dette er et eksempel på, at fakta nogle gange overgår fiktion. Fortællingen om, hvordan en lille flok danskere bliver Saddam Husseins gidsler under Kuwait-krigen i august 1990, er både skræmmende og spændende – og ikke mindst diplomaten Mogens Pedersens flugt fra regimet er en film værdig. Bogen er da også solgt til filmatisering!!

Jutlandia – kaldet til slaget (podcast i 6 dele)

D. 23. januar 2021 var det 70 år siden, at hospitalsskibet Jutlandia stævnede ud fra kajen i København med kurs mod krigen i Korea. Det blev til tre togter på næsten tre år. En humanitær indsats, som Korea aldrig har glemt Danmark for. I denne podcast fortæller journalist og sanger Axel Boisen sin onkel Bents historie med Jutlandia ud fra de breve, som onklen sendte hjem til familien under sin udsendelse. En udsendelse, der kom til at præge onklen resten af livet.

 

God fornøjelse!

Karen, Herning Bibliotekerne