Tema / Redaktøren anbefaler tre gode serier!

Lige om lidt (snart i hvert fald) er det sommerferie, og så har du har masser af tid til at læse. Her er tre gode serier!

Ellinor, Leo og Viktor

"Ellinor", "Leo" og "Viktor" er en trilogi skrevet af den svenske forfatter Katarina von Bredow (som skriver vildt gode bøger til børn og unge) om hvordan det er at blive teenager. Vi møder Leo, Ellinor og Viktor, der går i sjette klasse sammen, og følger dem gennem et år, hvor mange følelser er på spil, og hvor store begivenheder vender op og ned på alting. Den første bog handler om Ellinor. På hendes fødselsdag starter Viktor i klassen. Han kigger lige på Ellinor, mens klassen synger for hende. Hendes kinder bliver varme, og hendes mave flagrer, mens han smiler til hende. Men der er flere, der er ramt af Viktor - på forskellige måder. Ellinor bliver træt af at navigere, hvad alle andre vil have. Hvordan kan hun sætte foden ned og vise, hvad hun har brug for? Og tør hun fortælle Viktor, hvordan hun har det? Leo, Ellinors gode ven, er hovedperson i del 2 og Viktor i del 3. 

Duftapoteket

”Duftapoteket: der er en hemmelighed i luften” er første bind i en eventyrlig fantasyserie. Luzie er sammen med sin familie netop flyttet ind i en gammel forfalden villa. Af en eller anden grund dufter huset hver dag på forskellige måde, men ingen ved hvorfor. I landsbyen fortæller man underlige historier om huset og den gamle dame, som bor der, og som nu har overladt halvdelen af villaen til Luzies familie. Med hjælp fra den nysgerrige nabodreng Mats og lillebroren Benno begynder Luzie at opklare mysteriet om de forunderlige dufte. Et stort plus i bøgerne, er de superflotte illustrationer! 

Mit navn er Justice

Elly Griffiths, som også har skrevet en populær krimiserie for voksne om arkæologen Ruth Galloway, tager os med på en klassisk kostskole for piger i 1930’ernes England. Seriens hovedperson, den 12-årige Justice Jones, er som datter af en berømt forsvarsadvokat og en detektivromanforfatter, den fødte detektiv. De evner får hun brug for, for kostskolen viser sig at gemme på uhyggelige hemmeligheder. Da en voldsom snestorm afskærer skolen fra omverdenen, får det dødbringende konsekvenser.

Det her er spænding, mystik og humor i et klassisk kostskolemiljø.