Tema / Rejs tilbage i tiden: 3 gode historiske krimier

En af mine yndlingsgenrer er historiske krimier. Du kan dykke ned i en historisk tidsperiode, samtidig med at du undervejs skal løse en spændende krimigåde. Det er for mig at se en win-win. Her har jeg udvalgt tre krimier, som hver især belyser forskellige steder og perioder i verdenshistorien.

Italien i middelalderen

Rosens navn af Umberto Eco er på over 500 sider, indeholder lange passager på latin og intellektuelle diskussioner om filosofi og bibelen. Det lyder måske ikke så spændende, men det er det! Munken William og novicen Adso forsøger at opklare en stribe brutale mord på munke på et kloster i 1300-tallets Italien. Og som læser føles det som at være der selv, side om side med William og Adso.
Læs den hvis du er tålmodig og godt kan lide at blive udfordret. Som belønning venter der dig en forrygende læseoplevelse. 
OBS: på eReolen findes bogen i en engelsk udgave og i en bearbejdet udgave på dansk.

 

Skotland i Victoriatiden

Et lidt overset navn i krimiverdenen er Ambrose Parry, som faktisk er et pseudonym for det skotske ægtepar Chris Brookmyre og Marisa Haetzman. I deres serie, startende med Al kødets gang, er vi i Edinburgh i Skotland i midten af 1800-tallet. Den unge medicinstuderende Will Raven er i lære hos en professor, hvor også tjenestepigen Sarah Fisher bor. De kommer begge på dybt vand, da de bliver involveret i nogle mistænkelige dødsfald.
Læs dem hvis du er til historiske krimier med et underholdende, videnskabeligt twist.

 

Berlin i mellemkrigstiden

Måske har du set tv-serien Babylon Berlin på DR? Serien er baseret på Volker Kutschers bøger om kriminalassistent Gereon Rath. Den første bog hedder Den våde fisk og foregår i et festligt, men også farligt Berlin anno 1929. Rath er overflyttet fra Köln til Berlin og bliver hurtigt sat i arbejde, da han finder liget af en torteret og myrdet russer i floden Spree.
Læs dem hvis du er til stemningsfulde og hårdkogte krimier om en fascinerende, epokegørende tid.

 

Go’ læselyst!

/ Stine, Gladsaxe Bibliotekerne