Tema / Rejseguides til hovedet

En storby. 13 forfattere.

 

Bogserien Vide verden fra Aarhus Universitetsforlag giver indsigtfulde, reflekterede og personlige historier om storbyer fra hele verden. De enkelte kapitler fungerer nærmest som essays eller artikler, hvor hver forfatter skriver om netop deres yndlingssteder, oplevelser og indsigter. På den måde indfanger de respektive fagfolk, journalister og kunstnere, der alle har en forkærlighed for den by, de skriver om, også byens særlige atmosfære, som kan være svær at finde i almindelige rejseguides. De har hver især mange forskellige indgangsvinkler til deres yndlingsby, der især dækker kultur, arkitektur og historie, så hver bog får også sin helt egen personlighed.

 

Læs f.eks. Aarhus med Svend Åge Madsen, opdag Berlin med en spionforfatters briller sammen med Bo Tao Michaëlis, eller dyk ned i New Yorks gader med Niels Lillelund og dens jødiske kulturislæt med Martin Krasnik.

 

Hver artikel afsluttes med nyttige faktaoplysninger, og bagerst findes et kort over byen - men egentlige praktiske oplysninger skal man måske supplere sig med i form af en mere gængs rejsefører.

 

God læseopdagelse - og god rejse!