Tema / Ro på bagsædet

Sommerferie betyder masser af tid til hygge med familien, og i disse dage starter rigtig mange bilen og vender snuden mod alverdens feriedestinationer. Men selvom ferien i udgangspunktet er en dejlig tid fyldt med sjove stunder, kan afslapning og hygge sommetider blive overskygget af pakkestress, bilkøer og grædende børn på bagsædet. De lange køreture eller kedsommelige timer i lufthavnen kan nemlig godt være en udfordring for familiens yngste medlemmer, og derfor kan det også være en god idé at være forberedt på utålmodige unger.

 

I min familie var bilturen sydpå lig med dårlige (men sjove!) ugeblade, quizzer og cd’er i discmanen. Men hvis dine unger ikke lige har en discman (eller overhovedet ved, hvad en discman er …), skal du måske overveje i stedet at stikke dem en iPad med en god lydbog. Lydbøger er en fantastisk måde at opleve historier på – også når du er på farten! Og med en god lydbog i ørerne er ungerne sikret masser af underholdning, mens du er sikret ro fra bagsædet de næste mange timer. Og så er lydbøger endda ekstra smarte, fordi man kan lytte og samtidig nyde landskabet udenfor – helt uden at blive køresyg.

 

Så lige meget om turen går til Sydeuropa, eller I bare skal et smut til en af de smukke danske øer, anbefaler eReolen her en række gode bøger til bagsædet. Bøgerne er sorteret efter længde med den korteste først, så du kan finde lige den, der passer til jeres tur.