Tema / Sammensværgelser og hemmelige broderskaber

Findes der næsten noget bedre end at dykke ned i et spændende mysterium, og lade det løbe dejligt koldt ned ad ryggen? I denne uge stiller vi skarpt på bøger, der på forskellig vis skaber en stemning af mystik. Her anbefaler Anne fra redaktionen romaner inden for spændingsgenren 'det lærde mysterium'
 

Da jeg var teenager, læste jeg (ligesom rigtig mange andre verden over) Dan Browns Da Vinci mysteriet og blev med det samme fanget af romanens mystiske fortælling og komplekse plot. Da jeg lagde bogen fra mig, så jeg religiøse konspirationer, hemmelige loger og skæbnesvanger symbolik alle vegne, og i de kommende år stod jeg troligt parat i boghandleren, når Dan Brown udgav en ny page turner.

Min fascination er aftaget lidt de forgange år, men Browns mystiske historier kan stadig fange mig og give mig kuldegysninger på den helt rigtige måde. Selvom fortællingerne ofte er urealistisk storslåede og bombastiske, er der noget dragende ved lege akademisk detektiv sammen med Robert Langdon, der optrevler den ene sammensværgelse efter den anden. 

 

Hvis du, ligesom mig, har brug for at krydre leverpostejshverdagen med lidt mystik og konspirationsdramatik fra tid til anden, kan jeg anbefale dig at kaste dig over en af bøgerne på denne liste. Ligesom Dan Browns bøger, er disse romaner spækket med magtintriger, hemmelige broderskaber, bibelske referencer og alt muligt andet godt.

God fornøjelse!