Tema / Seje forfatterinder til din sommerlæsning

Her op mod sommeren leder jeg altid efter bøger, jeg skal sluge i de mange helligdage og den lange sommerferie. Men hvor finder man inspiration til nye læseoplevelser?

 

Lækker litteratur fra udlandet

Ofte er det de samme (om end virkelig dygtige) forfattere, der figurerer i medierne herhjemme, og derfor tyer jeg gerne til udenlandske nyhedssider, Instagram-konti og Facebook-grupper, når jeg trænger til nogle anderledes boganbefalinger. Jeg er vild med, når jeg støder på en spændende forfatter, jeg enten ikke kender eller ikke har haft tid til at stifte bekendtskab nærmere med. Det har resulteret i en længere liste over forfattere og bøger, jeg gerne vil kaste mig over, når døgnet på et tidspunkt får en 25. time – man har vel lov at drømme?

Her får du et udsnit af nogle af de kvindelige forfattere fra listen, så du ikke selv behøver at trawle internettet igennem for ny inspiration.

 

Revolution og kønskamp - Naomi Alderman

Alderman er en britisk forfatter, der udover at skrive bøger også laver onlinespil og videnskabsradio. Hendes romaner er rost vidt og bredt, og blandt andet lå Kraften øverst på Barack Obamas liste over favoritbøger i 2017. Netop Kraften ser jeg frem til at læse pga. dens kontroversielle plot, hvor kvinderne tager magten i samfundet, men i samme omgang bliver korrumperede af den nyvundne magt.

 

Young adult-drama  - Maureen Johnson

Maureen Johnson skriver young adult-bøger, men det afholder nu ikke mig (en ikke så young adult endda) fra at læse hendes værker. Derfor glæder jeg mig til at kaste mig over Truly Devious-serien, der efter sigende skal indeholde lidt af alt det gode: drama, spændende karakterer, et uopklaret mysterium og en spøgende fortid.  

 

Mørk humor og stereotyper - Nicole Flattery

Den unge, lovende forfatter fra Irland skriver historier, der både sjove og tankevækkende, og hun bliver spået en lys fremtid af mange i bogverdenen. Hendes debut Show them a good time er en samling noveller, der bl.a. undersøger kønsroller og stereotyper med en understrøm af mørk humor og ironiske betragtninger.

 

Ungdommens udfordringer - Sally Rooney

Sally Rooney er endnu en irsk forfatterinde, der har gjort sig bemærket på den internationale bogscene. Hendes tone er skarp og satirisk, og hun skriver utroligt autentisk og vedkommende om ungdommens udfordringer og glæder. Hendes debutroman Conversations with friends er en fortælling om den unge college-studerende Frances, der optræder med spoken words sammen med bedsteveninden, Bobbi, der også er hendes ekskæreste. De to bliver rodet ind i et veritabelt firkantsdrama med et noget ældre ægtepar, der lever en livsstil med dyre heste, ekstravagante dinner parties og eksklusive ferier i Provence. Jeg ser frem til at læse hendes opfølger Normal People.

 

Skilsmissekomik - Caroline Hulse

Jeg er flere gange blevet anbefalet at kaste mig over Caroline Hulse, når jeg har sukket efter en sjov roman. I hendes (efter sigende hylemorsomme) debut The Adults møder vi Claire og Matt, der er blevet skilt, men som har besluttet at fejre jul sammen for børnenes skyld – som de ansvarlige voksne, de er. Desværre er det ikke helt nemt at være ansvarlig voksen, når der både er nye kærester og gamle konflikter med i billedet. Romanen ligger højt på listen over bøger, jeg skal i gang med ASAP. 

 

Stærke menneskeskæbner - Katie Kitamura

Katie Kitamura er en amerikansk forfatter, journalist og kunstanmelder. Hendes litteratur er blevet fremhævet af mange anmeldere, og hendes fremragende roman Gone to the Forest blev udnævnt til årets bog af San Francisco Chronicle, Financial Times, Times Literary Supplement og New Yorker. Jeg ser frem til at kaste mig over A Separation fra 2017, der er en roman om ægteskab, skilsmisse, psykologiske spil og hemmeligheder. Der er tilmed planer om at filmatisere bogen med Katherine Waterston i hovedrollen, så jeg satser på at nå at læse den inden da.

 

Således inspireret til ny læsning kan du jo bare kaste dig ud i det - der er i hvert fald nok at vælge imellem. 

God læseyst!