Tema / Skønne lydbøger til bilturen

I min familie er vi lidt frankofile, og vi elsker at holde sommerferie i Sydfrankrig, selvom vejen derned er lang. De fælles oplevelser begynder derfor allerede i bilen på vej mod destinationen i form af lydbøger, der fanger hele familien.  

 

Jeg har samlet et par bøger til fælles lytning med to store teenagere på bagsædet.

 

Emmy-bøgerne af Mette Finderup

Emmy-bøgerne er mine absolutte favoritter. De handler om Emmy, der bor i en lille flække i Jylland. De er skrevet i dagbogsform og beskriver tanker og oplevelser i en teenagers liv og alt, hvad det indebærer, skildret med humor og et glimt i øjet. Bøgerne er sjove for både børn og voksne uanset alder.

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

Dræb ikke en sangfugl handler om livet i sydstaterne i 1930. Bogen kredser om identitet, venskaber og racisme. Alt sammen skildret gennem en lille piges øjne, og netop derfor giver den et letforståelig indblik i, hvordan verden kan være fuldstændig uretfærdig. Bogen kan give anledning til gode samtaler om, hvordan man behandler andre mennesker.

Elsebeth Egholms bøger om Dicte

Elsebeth Egholms bøger er også et stort hit til fælles lytning. De handler om opklaring af forbrydelser i et let genkendeligt dansk miljø med en masse spændende bipersoner. Da forbrydelserne ikke er særlig bestialsk og detaljeret beskrevet, og fordi der ikke er udpenslende sexscener, kan både børn og voksne lytte med.

 

Jeg håber, at I nyder at være med på en lytter! God ferie. 

/Lotte, Gladsaxe Bibliotekerne