Tema / Slægtshistorier - opdag din egen

Der er en generel nysgerrighed efter at kende sit eget ophav. På grund af denne nysgerrighed er mange begyndt at undersøge deres egen slægt gennem slægtsforskning. Derfor har jeg fundet bøger om slægtsforskning frem til dig, der er også er interesseret i slægtsforskning og især nysgerrig på din egen slægt. 

Slægtsforskning - alle kan gøre det, men hvordan gør man?

Jeg har selv haft en romantisk tankegang om at skulle grave ned i min slægts historie og finde ud af alle detaljerne! Men så er jeg begyndt og har ikke anet, hvordan man overhovedet gør? Heldigvis er der skrevet bøger om slægtsforskning, som på en enkel og overskuelig måde kan hjælpe dig godt i gang.

 

Hvor man før skulle dykke fysisk ned i arkiverne, er nettet er nu blevet et ret stort redskab i slægtsforskningen og har gjort det meget nemmere for almindelige mennesker at gøre. Derfor er både "Den nemme guide til moderne slægtsforskning" og "Håndbog for slægtsforskere" bøger, der netop fokuserer på slægtsforskning i moderne tid, hvor nettet kan bruges som redskab.

 

Slægtshistorier

Har du i sinde at skrive om din slægt, når du har opdaget alt om den, kan "Skriv om din slægt" være en god guide til at komme i gang og få skrevet på en måde, som ikke blot belyser din slægtshistorie, men også gør den spændende for andre at læse. 

 

Og netop det at opdage sin slægtshistorie og gøre den til noget, der kan læses af andre, har en del forfattere faktisk gjort. Her kan du læse alt fra Alex Schulman "Brænd alle mine breve", der er blevet filmatiseret og handler om forfatterens egen morfar, til "Kirstens hjerne" af Lise Kabell Søgaard , der handler om at opdage mere om familiens hidtil oversete og ignorerede familiemedlemmer. Disse to er blot nogle eksempler på bøger, du kan læse. Jeg har selvfølgelig fundet en håndfuld. 

 

God læselyst!

Emilie, Norddjurs Biblioteker