Tema / Sommersol og science fiction

Nu er sommerferien for alvor gået i gang, og det er noget, vi virkelig kan mærke på biblioteket. Det er fx ved at være en udfordring at finde den første bog i en given serie, for der er simpelthen så meget, der allerede er lånt ud og på vej på ferie med en anden låner. Så er det godt, at ereolen også gerne tager med på sommerferie - det levner oven i købet ekstra plads i kufferten til alt det andet, man kæmper for at få plads til.

 

I min ferie vil jeg dykke ned i nogle af de bøger, jeg har noteret mig i løbet af de sidste par år, men som jeg ikke har fået læst endnu. De befinder sig alle inden for science fiction genren, og jeg glæder mig til at komme i gang!

 

Jeg vil læse "Drømmer Androider om Elektriske Får?" af Philip K. Dick, fordi jeg har hørt, at den dystopiske klassiker inden for science fiction sætter gang i overvejelser om både filosofi og moral.

Jeg vil læse den samfundskritiske "De Ansatte" af danske Olga Ravn, fordi jeg er faldet over den op til flere gange i bibliotekets reservationsvogn, og jeg synes simpelthen bare, at den lyder utrolig god.

Jeg vil læse "Blår" af Hugh Howey, fordi jeg elsker dystopier, og så har jeg en forkærlighed for tykke bøger. "Blår" er første del af en trilogi, der udkommer løbende.

Sidst, men ikke mindst, vil jeg læse "Ready Player One" af Ernest Cline, en velanmeldt og meget positivt omtalt nyklassiker inden for science fictiongenren, der allerede er blevet udgangspunkt for både film og spil.