billede af de fem nominerede

Tema / Stem på den bedste danske bog fra de seneste 20 år

Litteratursiden fylder 20 år og har inviteret læserne til at pege på den bedste danske bog fra de seneste 20 år. 
 

Mange læsere har let ved at sætte ord på gode bøger, der har gjort et stort indtryk. Men det er ikke let af afgøre, hvilken én – og kun én – der har været den allerstørste læseoplevelse. Litteratursiden har alligevel udfordret læserne til at pege på dén nyere danske bog, de vil betegne som den bedste. Hen over sommeren 2022 er en løbende strøm af indstillinger rullet ind i den digitale stemmeboks, og nu er det gjort op, hvilke fem der har fået flest stemmer:

 

Læsernes fem favoritter:

 

Indtil vanvid, indtil døden af Kirsten Thorup

Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage – Carls bog af Naja Marie Aidt

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

Vi, de druknede af Carsten Jensen

Undtagelsen af Christian Jungersen

 
Vær med til at vælge den bedste danske bog

De fem mest populære bøger går nu videre til finaleafstemningen. Her kan alle stemme på én af dem og være med til at afgøre, hvilken bog der bliver danskernes favorit fra de seneste 20 år. Når du stemmer, deltager du samtidig i lodtrækningen om fem bogpakker med de shortlistede bøger. Sidste afstemningsdag er den 9. oktober 2022.

 

Du kan stemme på din favorit ved at klikke her

 

Prisen til 'Bedste danske bog fra de seneste 20 år' overrækkes på Litteratursidens stand på Bogforum den 4. november som en del af fejringen af Litteratursidens jubilæum.

 

Anledningen er Litteratursidens 20-års jubilæum

Den 17. september 2022 er det 20 år siden, bibliotekernes site om litteratur gik i luften. Derfor sætter de fokus på al den gode litteratur fra de seneste 20 år og hylder læsernes oplevelser med litteraturen.

Læs mere Litteratursiden.dk ved at klikke her

 

Oprindeligt skrevet af Britta Riis Langdahl, Litteratursiden.