Tema / Stem til Læsernes Bogpris 2023

Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker inviterer dig til at deltage i afstemningen om at kåre den bedste danske bogudgivelse fra 2022.

 

Frem til den 23. april 2023 kan du stemme på din helt egen favorit blandt de 10 nominerede bøger. Bøgerne er nomineret af repræsentanter fra Danmarks Biblioteksforening, Ordkraft og Litteratursiden, og vinderen af prisen og de 50.000 kr. bliver afsløret på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2023 i Odense d. 27. april.

De nominerede bøger

Fælles for de nominerede bøger er, at de har appelleret til mange læsere og er blevet diskuteret på bibliotekerne i det forgangne år. Feltet rummer både romaner, digte og fagbøger samt to børne- og ungdomsbøger. Bøgerne er vidt forskellige og afspejler således mangfoldigheden i årets udgivelser. Alligevel berører alle bøgerne på en eller anden måde tidens temaer og tendenser, og flere af dem tager afsæt i forfatterens egen livshistorie.

 

De 10 nominerede er:

Stine Askov; Nøjsomheden

Glenn Bech; Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet

Katrine Engberg; Det brændende blad

Sarah Engell; Skoven

Niels Frank; Fanden tage dig

Lykke Friis; Tårernes Europa

Tine Høeg; Sult

Benjamin Koppel; Annas sang

Iben Mondrup; Vittu

Sanne Munk Jensen & Kim Fupz Aakeson; Au pair

Stem på din favoritbog

Til og med den 23. april kan du stemme på din favorit på hjemmesiden https://laesernesbogpris.dk/, hvor du også kan læse meget mere om de nominerede bøger og se videoer med forfatterne bag. 

 

De nominerede bøger kan også lånes her på eReolen - du finder dem i listen herunder.