Gåtur

Tema / Sund og glad uden løftede pegefingre

Efter mange år med enorme mængder af selvhjælpsbøger, der er skrevet for at hjælpe os på vejen mod en sund sjæl i et sundt legeme, er der nu begyndt at være en modbevægelse. For bliver vi i virkeligheden gladere, sundere og mere energifyldte af at leve efter et mylder af indviklede regelsæt og løftede pegefingre?

 

Får du gladere børn af at bandlyse skældud, kage og tv? Bliver du sundere af at spise udelukkende stenaldermad og undgå sukker fuldstændig? Har dit parforhold de bedste vilkår, hvis I sørger for regelmæssig og eksperimenterende sex, hjemmeterapisessioner og undgår enhver form for praktisk snak over middagsbordet? Får du den bedste (og længste) alderdom, hvis du træner hver eneste dag efter faste skemaer, både krop, hukommelse og tankemønstre?

 

Nogle af os gør helt sikkert, og den store succes, mange af selvhjælpsbøgerne har, siger også lidt om, at de har gjort en stor forskel for mange. Men der er også mange, for hvem de mange regler og restriktioner i virkeligheden leder til endnu større frustrationer og dårligt humør.

 

Derfor kan det være godt indimellem at blive mindet om, at vi ikke er dårlige forældre, hvis vi tænder tv'et lidt, at et stykke kage ikke gør os usunde, at et parforhold indimellem er hverdagskoordinering, og at man kommer rigtig langt med en gåtur under den smukke septemberhimmel, når kroppen skal vedligeholdes.

 

Jeg har her fundet nogle bøger, der kan være de forfriskende og blide stemmer mellem alle pegefingrene, som du måske har brug for lige i dag.

 

Rigtig god fornøjelse!

/Mie, Viborg Bibliotekerne