Susanne Clod Pedersen og vikingeskibe

Tema / Susanne Clod Pedersen anbefaler tre bøger om vikinger

I februar sætter eReolen fokus på Det vilde nord. Forfatter Susanne Clod Pedersen, der i efteråret udgav ottende bind i vikingesagaen om Arnulf, anbefaler her tre gode bøger, hvis du vil tæt på vores nordiske forfædre.

Jeanette Varberg: Viking

Det var en stor, berigende og øjenåbnende oplevelse at læse "Viking". Alle bør simpelthen læse den bog, uanset om de er interesserede i vikinger eller ej. Jeanette Varberg tager læseren i hånden og viser vej igennem danmarkshistorien med det udgangspunkt, at den bedste forståelse for en tidsperiode bygges op igennem et kendskab til århundrederne forinden. Derfor er det hendes genistreg at begynde fortællingen helt tilbage i 300-årene og let forståeligt give læseren det store overblik over de kommende århundreder. Det er vildt spændende og imponerende! Vil man bare læse én bog om vikingetiden, så bør "Viking" trækkes ud af reolen!

Carsten Lyngdrup Madsen: Nordboernes gamle religion

Hvis du seriøst er nysgerrig på vores forfædres tro og den nordiske mytologi, så er denne bog det rette valg. Uddybende, højfagligt, men letflydende og særdeles smukt illustreret bliver læseren præsenteret for kilderne, de religiøse forestillinger og figurer med masser af henvisninger til fund og myter, indføring i den religiøse praksis og til sidst det store religionsskifte med kristendommens indførelse. Alt bliver veldokumenteret vævet sammen med beundringsværdig viden, indsigt og overblik. Man sidder tilbage med et stort smil!

Frants G. Bengtson: Røde Orm

Røde Orm er vikingeromanklassikeren over dem alle. En vidunderlig bibel for vikingeelskere med over firs år på bagen. Sprogligt sprudlende, højt begavet, ubændigt velfortalt og med uovertruffen humor, mens vi følger Røde Orm på Harald Blåtands tid. Den tåler ikke historieforskningens skarpe lys, men ved Brage, gå ikke glip! Her plumper afhuggede hoveder i øltønderne, og langfærd møder guld, mens dådkraftige fyndige kvinder brokker sig, når mænd driver den af derhjemme.

Læs Susannes egen vikingesaga

”Jeg skriver om vikinger, fordi jeg brænder for den episke, norrøne nordiske historie. Vikingetiden var en tid, hvor uforfærdede skandinaver sejlede ud og satte deres dybe præg på omverdenen via handel, plyndring, magtspil og bosættelser. Derfor er vikingernes bedrifter en vigtig historie, og det er en medrivende historie! I min saga om Arnulf lader jeg fiktive personer og hændelser gå i symbiose med autentiske personer og begivenheder, mens Arnulf vokser fra at være en ilter ung mand til at blive en erfaren og berejst jomsviking."

 

Find alle bøgerne i listen herunder.

Rigtig god læselyst.