Tema / Tellerup anbefaler: Tre fantasy-serier til efteråret

Forlaget Tellerup må siges at være eksperter på fantasy-området. Her anbefaler forlagets redaktør Lene Fagerlund Larsen tre fantasy-serier, der passer perfekt til efterårets stemninger.

Der er noget helt særligt ved at læse om efteråret. Regnen trommer mod ruden, og vinden rusker i træerne, men du sidder indenfor, godt pakket ind i et tæppe. Du har måske endda en stol udpeget netop til eftermiddage som denne. Her sidder du så i timevis og lader dig opsluge. En kop te står på bordet ved siden af, og der er stille … Altså lige bortset fra regnens trommen og vindens rusken. Når man sidder med en fantasyroman, tilføjer efterårets farver, lyde og temperaturer en helt særlig magi til oplevelsen. Dette er mine tre anbefalinger til bøger, der passer perfekt til efterårets stemninger.


Panteon-Sagaen
Boris Hansens saga starter et helt andet sted, end man forventer af en fantasyfortælling. Lucas og hans venner bor nemlig i Zonen, et temmelig trist og gråt sted. De klarer sig så godt de kan, og det betyder sammenhold i de små lejligheder, hvor kulden altid kryber i krogene. Men en dag ændrer det hele sig for Lucas. Han har fundet en dør til en funklende, fantastisk verden. Lucas er nu mest interesseret i at opspore veninden Cassandra, som på mystisk vis forlod ham gennem døren. Da han og vennerne træder over tærsklen til det fantastiske sted, giver det et sug i maven på linje med C. S. Lewis’ klædeskab … Føler du dig klar til mange timers fordybelse, anbefaler jeg klart Panteon-sagaen.

 

IZOLA
IZOLA: Rejsen til Falkien er titlen på første bog i den helt nye fantasy-serie af Christina Bonde. ”Sne har altid fascineret mig,” skriver hun i Bag om IZOLA, ”det æstetiske ved hver enkelt fnug, en perfektion skabt af naturen ud af vand, kulde og et mikroskopisk støvkorn.” Naturens råhed har en central rolle i IZOLA, og derfor er bogen også perfekt til efterårsdagene. Falkiens verden er ubarmhjertig på så mange måder at man ikke kan andet end at holde med Izola og hendes kamp for overlevelse. Det er fortællingen om et eventyr bag den lykkelige facade. Har du en svaghed for klassiske fantasy-temaer med et tvist, er IZOLA et godt bud på din næste roman.       
 

 

Ovanienprofetierne
Forsiden på Lene Dybdahls Ovanienprofetierne lover dig en fantasyfortælling for fuld udblæsning. Endda i smukke efterårsgule farver. Handlingen tager hurtigt fat, og man føler med Skyriel, som fra den ene dag til den anden opdager, at hendes skæbne som magiker og kongemorder er skrevet i en oldgammel profeti. Men Skyriel er stædig og nægter at lade sig styre af nogen. Hun er en fighter, og Lene Dybdahl får os til at føle alle hendes kampe, som var vi i hendes sko. Er du vild med rige fantasy-verdener som Tamora Pierces Tortall-univers, er Ovanienprofetierne simpelthen et must til efteråret. 

 

 

Alle de anbefalede bøger findes på eReolen som både ebøger og lydbøger, og de er alle sammen blå, så de kan lånes udover de sædvanlige kvoter.

 

God fornøjelse med efterårslæsningen!
/ Lene Fagerlund Larsen, Tellerup