Tema / Thomas Windings stemme og historier

For mange er Thomas Windings stemme lyden af en god gammel ven. Sådan føler jeg det også - en af den slags tilbage fra de helt gamle minder. Jeg kender ham ganske vist ikke personligt, men alligevel føles det, som om han har været en del af min barndom. Eller ... hans stemme har i hvert fald.

 

Jeg hørte Thomas Windings historier på kasettebånd, indtil de blev til båndsalat, og jeg sad som klistret til skærmen, når de viste Super Carla, Babar eller Bamse og Kylling i børnetime. 

Men det er jo ikke kun stemmen, selvom den er noget helt for sig. Det er den skøre fantasi, som man ikke kan andet end at lade sig rive med af, og det er den dedikerede insisteren på at tage børn alvorligt.

 

"Inde i ethvert menneske er der en sjæl, som er meget ældre. Og barnet skal jo have lov at udvikle sig som barn, som et lille ufærdigt menneske. Men vi må aldrig nogensinde glemme, at de allerede er voksne. Det har været mit udgangspunkt. En fornemmelse, som jeg selv havde som barn, af at være en voksen i et barns krop." Thomas Winding, 2007 (citat fra Weekendavisen, 8. juni 2018)

 

Her på eReolen kan du høre eller genhøre til nogle af Thomas Windings dejlige fortællinger og også nogle af de historier, som han har lagt stemme til. Jeg har samlet dem herunder og vil især fremhæve Stemmen i stenen, som jeg holder meget af.

 

Foto: Morten Bjarnhof